Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Volvo Car Hellas Α.Ε., ανακοίνωσε την ανάκληση 160 οχημάτων S80, S60, V70, XC70, S60CC, V60, XC60, V60CC, V40 και V40CC (κωδικός ανάκλησης R-10027) με έτος παραγωγής 2014-2017 που αφορούν σε 4κύλινδρους δίλιτρους πετρελαιοκινητήρες.

Μετά από έρευνες της Volvo Cars, έχει εντοπιστεί ότι κατά την πλήρωση του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα, ενδέχεται να παγιδευτεί αέρας. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε εξαρτήματα του κινητήρα λόγω της ανεπαρκούς ψύξης τους και στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί μια τοπική πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volvo επιθυμούν για να γίνει τοποθέτηση σωλήνα εξαέρωσης μεταξύ του ψυγείου του κινητήρα και του δοχείου διαστολής του κυκλώματος ψύξης, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volvo Car Hellas στο τηλέφωνο 210-5794900.