Όλα τα αυτοκίνητα κάποτε μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έστω και αν μετά από κάποια χρόνια επανέρχονται με νέα μορφή. Αυτή τη φορά σειρά για να αποτελέσει παρελθόν πήρε το CITIGO της Skoda, αφού όπως ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της τσέχικης εταιρείας το μικρό μοντέλο δε θα αντικατασταθεί ούτε από κάποιας μορφής facelift, αλλά ούτε και από κάποιο νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή πωλήσεων και μάρκετινγκ της Skoda, Alain Favey, το CITIGO πλέον σταματάει. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε “Το CITIGO τελείωσε, όσον αφορά την Ευρώπη, έχει κάνει sold out. Δε θα υπάρξει αντικατάσταση του CITIGO και δεν έχουμε καμία πρόθεση να έχουμε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους στο μέλλον. Αν κάποια μέρα υπάρχει μια πλατφόρμα του Group της Volkswagen για κάποιο μικρότερο μοντέλο παραγωγής, θα υπάρχει μια έκδοση και από τη Skoda, αλλά δεν ξέρω να υπάρχουν τέτοια σχέδια. Όμως, όσον αφορά το CITIGO, το παιχνίδι τελείωσε”.

Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι απόφαση πάρθηκε μετά τη δημιουργία του ηλεκτρικού CITIGO, το οποίο όμως δεν έχει πολύ καιρό στην αγορά αυτοκινήτου, αφού η Skoda το 2019 σταμάτησε τους συμβατικούς κινητήρες και το έκανε αμιγώς ηλεκτρικό. Όμως και σε αυτή την περίπτωση όπως φαίνεται πολύ γρήγορα διαγράφεται το τέλος. Μπορεί το CITIGO να αποτελεί παρελθόν, όμως η Skoda θα συνεχίσει ακάθεκτη να δημιουργεί αυτοκίνητα με μεγάλη επιτυχία πλέον. Όσο για το τι θα γίνει με τα ηλεκτρικά μοντέλα; Μα υπάρχει το ολοκαίνουργιο Enyaq iV.