Ο Λάμπρος Αθανασούλας κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα στο φετινό Acropolis κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών και συγκεκριμένα στην 3η θέση. Η ελληνική σημαία υψώθηκε στον ελληνικό ουρανό, δείχνοντας πως οι Έλληνες τιμούν το Rally Acropolis. Όμως, εκτός το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν οι οδηγοί, υπάρχει και ένα άλλο, που σε πολλούς ούτε καν περνάει από το μυαλό.

athanassoulas 1Το ελληνικό δίδυμο Αθανασούλας – Ζακχαίος αποφάσισαν τα χρήματα που κέρδισαν ανεβαίνοντας στο βάθρο να τα δωρίσουν για καλό σκοπό. Συγκεκριμένα, τα 5.000€ της δεύτερης θέσης ιδιωτικής συμμετοχής στο FIA ERC Seajets Acropolis Rally of Greece θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Φυσικά η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά και τιμή από το Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη.

Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν το αθλητικό ιδεώδες, αφού παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και στα μηχανοκίνητα σπορ, με τα χρήματα αυτά να είναι απαραίτητα, παρ’ όλα αυτά η ανθρωπιστική κρίση παραμέρισε την όποια ανάγκη εκμετάλλευσης αυτού του ποσού, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αν το αποτέλεσμα λοιπόν αξίζει συγχαρητηρίων, η μεγαλοψυχία τους οφείλει να εξαίρεται.