Πολλές φορές όταν θέλουμε να προσπεράσουμε με Ι.Χ. αυτοκίνητο ένα φορτηγό ή μια νταλίκα καμία φορά δυσκολευόμαστε εξαιτίας της ορατότητας. Αυτό φαίνεται πως θα λυθεί άμεσα στα επόμενα χρόνια, αφού η Samsung δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία που απεικονίζει τι βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από το φορτηγό, έτσι ώστε να γίνει πιο άνετα η προσπέραση.

Το σύστημα λειτουργεί με μία ασύρματη κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος του φορτηγού ή της νταλίκας και η εικόνα φαίνεται σε μια μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του. Έτσι με αυτό τον τρόπο προειδοποιείται ο πίσω οδηγός, τι μπορεί  να βρει μπροστά του αν θέλει να προσπεράσει. Η Samsung παλεύει για να πάρει την έγκριση κυκλοφορίας προκειμένου να αρχίσει τα πειράματα, έτσι ώστε να τοποθετείτε το νέο σύστημα στα φορτηγά για την καλύτερη ασφάλεια όλων.

Με αυτή την καινοτομία των Κορεατών το ποσοστό ατυχημάτων είναι σίγουρο πως θα μειωθεί, αφού το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο σε ποσοστά όταν προσπαθεί κάποιος να προσπεράσει στα τυφλά, χωρίς να γνωρίζει τι θα βρεθεί μπροστά του. Αν πραγματοποιηθεί σίγουρα θα είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την ασφάλεια όλων, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει κάποιος στο οικονομικό κομμάτι ως προς την αγορά του.

Δείτε το Video όπως το έδωσε στη δημοσιότητα η Samsung.