Πριν λίγες ημέρες διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Peugeot 308 GTi. Το νέο μοντέλο διαφέρει αισθητά από το απλό Peugeot 308, ξεχωρίζοντας από τη διαφορετική γρίλια στη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, τα αεροδυναμικά σπόιλερ και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το 308 GTi απέχει 11 χιλιοστά από την άσφαλτο, ενώ βελτιωμένη είναι και η ανάρτηση για καλύτερα κρατήματα και αποφυγή των κραδασμών.

peugeot 308 gti 3Εσωτερικά ξεχωρίζει η διχρωμία κόκκινου – μαύρου με τα σπορ δερμάτινα καθίσματα από alcantara. Στις τεχνολογίες του 308 GTi περιλαμβάνονται το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Torsen, το οποίο κατανέμει τη ροπή στον τροχό ανάλογα την πρόσφυση, ενώ διατίθεται και το ESP, με δυνατότητα απενεργοποίησης για περισσότερα παιχνίδια.

Μηχανικά τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 250 και 270 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 33,6 κιλά.  Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 139 γρ/χλμ. Χαρακτηριστικό του αμαξώματος της γαλλικής εταιρείας είναι πως στην έκδοση με τους 250 ίππους χρησιμοποιούνται ζάντες αλουμινίου 18”, με διαστάσεις ελαστικών 225/40, ενώ σε αυτή με τους 270 χρησιμοποιούνται ζάντες αλουμινίου 19”, με διαστάσεις ελαστικών 235/35. Και στις δύο περιπτώσεις τα ελαστικά είναι τα Super Sport της Michelin. 

peugeot 308 gti 2Το νέο μοντέλο αναμένεται να ανεβάσει τις πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας, αφού ο μεσαίος κινητήρας των 1.600 κ.εκ. δεν είναι φορολογικά δυσβάστακτος, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες με μεγάλη ιπποδύναμη, ενώ δεν υστερεί στα επίπεδα ασφαλείας δίνοντας στο αμάξωμα όλα αυτά που θέλει ένας νέος, αλλά και ένας οικογενειάρχης.