Οι Ιταλοί της Alfa Romeo πριν λίγες ημέρες στο Μιλάνο παρουσίασαν τη νέα Giulia. Η εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα, αφού η ιταλική φίρμα συμπληρώνει φέτος 105 χρόνια ζωής. Η ιστορία της Alfa “Anonima Lombarda Fabbrica Automobili”, ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου του 1910 και 105 χρόνια μετά συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία. Στο Arese που βρίσκεται λίγο έξω από το Μιλάνο είναι η έδρα της, όπου εκεί πλέον εκτός από την καινούργια Giulia μπορεί να δει κάποιος διαχρονικά αυτοκίνητα από την ιστορία της.

alfa romeo giulia 2Η Alfa Romeo Giulia μπορεί να είναι ένα νέο μοντέλο, όμως με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει αμέσως η παραδοσιακή εμφάνιση που διαθέτουν τα αυτοκίνητα της εταιρείας. Το ιταλικό design μαζί με τις νέες τεχνολογίες και τους καινοτόμους κινητήρες προδίδουν την δουλεία που προσφέρουν οι μηχανικοί της Alfa σε κάθε τους αυτοκίνητο. Η κατανομή του βάρους είναι ιδανική (50/50), ενώ αυξημένη είναι και η ισχύς, για να προσφέρει στον οδηγό ότι ακριβώς θέλει. Η δύναμη, η ταχύτητα και η ασφάλεια είναι πλέον η απαίτηση του καθενός, χωρίς να χάνεται η μαγεία της εξωτερικής εμφάνισης.

Το τετράφυλλο τριφύλλι που είναι το σήμα κατατεθέν της Quadrifoglio Verde, προσδίδει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά με μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερες ανέσεις. Στην εξωτερικής εμφάνιση αμέσως ξεχωρίζει η μάσκα της Alfa Romeo, με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τις νευρώσεις στο καπό, που συνοδεύεται από δύο μικρούς αεραγωγούς δεξιά και αριστερά. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το πορτμπαγκάζ, τα φωτιστικά σώματα και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

alfa romeo giulia 3Για να επιτύχει την εξαιρετική σχέση βάρους – ισχύος η Alfa Romeo έκανε εκτεταμένη χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησαν ανθρακονήματα για τον κεντρικό άξονα μετάδοσης κίνησης, το καπό και την οροφή, ενώ επιλέχθηκε αλουμίνιο για τον κινητήρα, τα φρένα και τις αναρτήσεις. Τέλος, η οπίσθια δοκός έχει κατασκευαστεί από κράμα αλουμινίου και πλαστικό. Επιπλέον για να μειωθεί το συνολικό βάρος του αμαξώματος το σύστημα φρένων δημιουργήθηκε από αλουμίνιο και κεραμικούς δίσκους, ενώ τα καθίσματα έχουν κομμάτια από ανθρακονήματα..

Εσωτερικά ο χώρος των επιβατών παρέχει ό,τι καλύτερο σε σχέση με την ποιότητα, την ασφάλεια, τον εξοπλισμό και την άνεση, χωρίς όμως να ξεφεύγει η ιταλική φινέτσα. Η νέα Alfa Romeo Giulia προσφέρει τέσσερις τρόπους οδήγησης (Dynamic, Natural, Advanced Efficient, Racing) δίνοντας στον κάθε οδηγό αυτό που ακριβώς θέλει. Το τιμόνι θυμίζει περισσότερο αυτό της F1, παρά τα κλασικά τιμόνια που έχουμε συνηθίσει, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι αυτό που βοηθά τον οδηγό να γνωρίζει τα πάντα για την κατάσταση του αυτοκινήτου του.

alfa romeo giulia 4Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας βρίσκεται κρυμμένη κάτω από το καπό, αφού η Quadrifoglio Verde έκδοση διαθέτει τον 6κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 510 ίππους, ενώ το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,9”. Οι Ιταλοί λένε πως εκτός της μεγάλη ισχύ και τη μεγάλη ροπή η κατανάλωση θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, αφού διαθέτει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω του 6τάχυτου κιβωτίου στους πίσω τροχούς.

Οι αναρτήσεις έχουν τη βέλτιστη οδική συμπεριφορά και είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Επιπλέον η Giulia διατηρεί την αποκλειστικότητα της γωνίας caster στις στροφές, με αποτέλεσμα το αμάξωμα να διατηρείτε σταθερό ακόμα και στις ισχυρές πλευρικές επιταχύνσεις. Μαζί με το σύστημα Torque Vectoring επιτρέπεται στο πίσω διαφορικό να ελέγξει την παροχή της ροπής σε κάθε ένα τροχό ξεχωριστά. Το σύστημα φρεναρίσματος είναι και αυτό εξελιγμένο λειτουργώντας με ένα καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει τον έλεγχο ευστάθειας και το χειρόφρενο, για τη στιγμιαία απόκρισή του.

alfa romeo giulia 5Η φινέτσα, η άνεση και η πολυτέλεια δε θα μπορούσαν να λείπουν από ένα νέο ιταλικό αυτοκίνητο. Η ολοκαίνουργια Alfa Romeo Giulia υπόσχεται όλα όσα ζητάει ένας νέος οδηγός, ή ένας νέος οικογενειάρχης, αφού συνδυάζει την ταχύτητα με την ασφάλεια με έναν απόλυτα αρμονικό τρόπο. Το ιταλικό μοντέλο είναι πανέτοιμο για νέες περιπέτειες με όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι στη θέση του οδηγού, προσφέροντας όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo σε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.