Ο Φιλανδός Kimi Raikkonen στη φετινή του χρονιά με τη Ferrari δεν έχει προσφέρει όσα περίμεναν από την ομάδα του, αλλά όπως έχει ομολογήσει και ο ίδιος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα. Στον απόηχο όλων αυτών τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το μέλλον του Φιλανδού πιλότου για τη συνέχεια στην F1. Ήδη πάτησε τα 35 και δεν είναι εύκολο να κάνει μια ακόμα καλή μεταγραφή αν φύγει από την ιταλική ομάδα.

f1 raikkonen 3Σύμφωνα με την ιταλική La Gazzetta dello Sport ο Kimi βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ferrari για την επόμενη χρονιά κάτι που φουντώνει τα σενάρια, τόσο για το που θα καταλήξει, αλλά και ποιος θα τον αντικαταστήσει στην ιταλική ομάδα. Το μόνο που μπορεί να αποτρέψει την πιθανή μετακίνηση του, ενδεχομένως να είναι η μετάλλαξη του από βάτραχο σε πρίγκιπα ή να κερδίσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες κάτι που είναι απίθανο.

Στη Ferrari σκέφτονται πως η φυγή του Φιλανδού μπορεί αν εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για ένα νέο συμβόλαιο ενός μικρότερου, αλλά και πιο οικονομικού οδηγού, όσον αφορά στο συμβόλαιο. Μάλιστα ο David Coulthard, σε δηλώσεις του ανέφερε πως αν ήταν στη Ferrari θα προτιμούσε ένα πιο μικρό ηλικιακά οδηγό. Σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα πιθανός αντικαταστάτης να είναι ο Valtteri Bottas, στο οποίο μπορούν να επενδύσουν μελλοντικά οι άνθρωποι της Ferrari. Βέβαια φρένο ίσως αποτελέσει η ρήτρα στο συμβόλαιο του Φιλανδού της Williams, αφού φτάνει σχεδόν τα 18.500.000€.

f1 raikkonen 2Αν τελικά ο Kimi Raikkonen φύγει από τη Ferrari κανείς δε γνωρίζει αν θα παραμείνει στην F1 ψάχνοντας μια καινούργια ομάδα ή αν θα βρεθεί σε κάποιο άλλο μηχανοκίνητο σπορ. Το χειρότερο σενάριο τέλος είναι να σταματήσει από την ενεργό δράση κάνοντας κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι σίγουρο πως θα απογοητεύσει πάρα πολλούς fun του. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος και εμείς απλά την περιμένουμε με αγωνία.