Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου σε εκδήλωση που έγινε στη μαρίνα Φλοίσβου η διοργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Rally Acropolis ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του αγώνα αποκαλύπτοντας πως η υπερειδική θα γίνει στην Πλατεία Νερού. Έτσι μετά το Σύνταγμα και το ΟΑΚΑ, σειρά θα πάρει η Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Η υπερειδική του αγώνα θα έχει μήκος 1,48 χιλιόμετρα, ενώ θα την παρακολουθήσουν 6.300 θεατές σε ειδικές εξέδρες που θα τοποθετηθούν σε προκαθορισμένους χώρους με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Ανάμεσα στα γήπεδα του Tae Kwon Do και του Beach Volley, με την απεριόριστη θεά στη Μαρίνα του Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ, η εικόνα θα μεταφερθεί σε περισσότερες από 150 χώρες, φέρνοντας για μια ακόμη φορά την χώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε στη μαρίνα Φλοίσβου, από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα. Ο ίδιος απένειμε τιμητική πλακέτα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη αναγνωρίζοντας την προσφορά του στα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε “Το φετινό EKO Rally Acropolis θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα”.