Η βελτιωμένη Maserati MC20 Cielo της 7Design House

Η 7Design House είναι μια αμερικάνικη εταιρεία βελτιώσεων αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά ανέλαβε μια Maserati MC20 Cielo, η οποία αν και από μόνη της είναι πανέμορφη, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Η συγκεκριμένη Maserati MC20 Cielo εκτός από τις αλλαγές εξωτερικά δέχθηκε και μια μικρή βελτίωση μηχανικά.

Το Bodykit είναι όλο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη, εισαγωγή αέρα στην οροφή, αεροτομή, νέα εξάτμιση και νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 5,6 κιλά, ενώ η κάθετη δύναμη έχει αυξηθεί κατά 123%. Με αυτό το τρόπο η βελτιωμένη MC20 Cielo στα 320 χλμ/ώρα παράγει 360 κιλά κάθετης δύναμης.

Μηχανικά ο V6 Twin-Turbo κινητήρας έχει βελτιωθεί κατά 20 ίππους, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να αγγίζει τους 650 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 74,4 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ διαθέτει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως θα κατασκευαστούν μόλις 25 κομμάτια, με το συγκεκριμένο Bodykit. Έτσι ο υποψήφιος αγοραστής εκτός της αγοράς του αυτοκινήτου, θα πρέπει να υπολογίσει τα έξοδα για το ταξίδι στην Αμερική, αφού μόνο εκεί μπορεί να γίνει η βελτίωση, καθώς και το κόστος της μετατροπής, το οποίο φτάνει περίπου στα 10.000$.