Η Brabus γνωρίζει πολύ καλά πώς να βελτιώνει τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz. Αν και η A-Class δεν έχει αυτή την ανάγκη, αφού υπάρχει στην αγορά η AMG A35, η Brabus βελτίωσε το συγκεκριμένο μοντέλο με αποτέλεσμα να το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό.

Η γερμανική εταιρεία εξωτερικά πρόσθεσε εμπρός Spoiler που δένει άψογα με τον προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου Monoblock F, R και T με διαστάσεις από 17” έως 20”.

Βέβαια το πιο σημαντικό είναι η μηχανική βελτίωση που έχει δεχθεί η A 250. Κάτω από το καπό υπάρχει ο δίλιτρος κινητήρας, ο οποίος είναι πιο δυνατός κατά 46 ίππους και κατά 8 κιλά ροπής. Έτσι η μέγιστη ισχύς ανέβηκε στους 270 ίππους και η μέγιστη ροπή έφτασε στα 43 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 250 χλμ/ώρα, αφού περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε νέα χαρτογράφηση του κινητήρα, αυξημένη πίεση στο Turbo και φυσικά άλλαξε το φίλτρο αέρα. Σίγουρα είναι λίγοι αυτοί που θα την αποκτήσουν, αλλά η Brabus υπόσχεται 3 έτη εγγύηση ή 100.000 χιλιόμετρα ανάλογα πιο θα έρθει πρώτο. Όπως και να έχει είναι μια πολύ καλή και ποιοτική λύση.