Η CUPRA έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει με τα νέα της μοντέλα και το πετυχαίνει ακόμη μια φορά με το νέο Formentor Concept. Η ισπανική εταιρεία γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο πρωτότυπο μοντέλο που όπως φαίνεται δε θα αργήσει να μπει και στην παραγωγή.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπορ SUV που περισσότερο φέρνει μια Coupe μορφή. Η όψη του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με τη μεγάλη μάσκα και το σήμα της CUPRA να δεσπόζει στη μέση. Τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα, οι νευρώσεις στο καπό, καθώς και τα ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, το κάνουν πιο επιθετικό.

Η εντυπωσιακή Coupe μορφή διακρίνεται έντονα και στο πίσω μέρος με την αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής, τα περίεργα LED φωτιστικά σώματα με τη λεπτή κόκκινη γραμμή να τα ενώνει και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών κάνουν την εμφάνιση του Formentor Concept ακόμη πιο εντυπωσιακή με το σπορ χαρακτήρα να τονίζεται ακόμη περισσότερο.

Μηχανικά το μόνο που έγινε γνωστό από την CUPRA είναι ότι κάτω από το καπό υπάρχει το plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να διανύσει μέχρι και 50 χιλιόμετρα απόστασης πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του ο βενζινοκινητήρας, ενώ συνδυάζεται με το γνωστό DSG κιβώτιο της Volkswagen.

Το CUPRA Formentor Concept είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό Coupe SUV, το οποίο υπόσχεται πως μπορεί να αντιμετωπίσει τους μεγάλους αντιπάλους της κατηγορίας του. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έγινε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ ελπίζουμε πως θα το δούμε πολύ γρήγορα στην παραγωγή.