Η τελευταία έκδοση του MINI Clubman

Πριν λίγο καιρό η MINI ανακοίνωσε πως το Φεβρουάριο του 2024 θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή του Clubman (MINI Clubman). Οι Βρετανοί πριν αποσύρουν το μοντέλο αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα ειδική έκδοση για το αποχαιρετήσουν. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το MINI Clubman Final Edition. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ έχει έντονα χαρακτηριστικά με το χάλκινο χρώμα.

Σχεδιαστικά δεν έχει αλλαγές σε σχέση με τα απλά Clubman, ενώ κάθε ένα μοντέλο θα έχει το δικό του αριθμό. Η Final Edition του MINI Clubman προσφέρεται σε τρία χρώματα που είναι τα Nanuq White, Enigmatic Black και Melting Silver. Επιπλέον, υπάρχουν και οι δίχρωμες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου μεγέθους 18”. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα φωτιστικά σώματα Union Jack, τα οποία παραπέμπουν στη βρετανική προέλευση του MINI Clubman.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα Dark Maroon, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας. Παράλληλα όπως αναφέραμε θα υπάρχει και ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε αυτοκινήτου.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοινώθηκε θα κυκλοφορήσουν μόλις 1.969 κομμάτια, τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Από αυτά τα περισσότερα θα είναι τα MINI Cooper Clubman και MINI Cooper S Clubman, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια με κινητήρα πετρελαίου και κάποια άλλα τετρακίνητα.