Τα STI μοντέλα της Subaru και κυρίως αυτό του Impreza αποτελούσε όνειρο για πολλούς. Όμως όπως φαίνεται ένα ακόμη κάστρο γκρεμίζει η ηλεκτροκίνηση, αλλά και τα νέα πρότυπα για τις εκπομπές καυσαερίων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., είναι αυτό των μοντέλων STI της ιαπωνικής εταιρείας. Τα μοντέλα STI ξεκίνησαν την ιστορία τους το 1988 και μέχρι σήμερα ήταν τα πιο δυνατά μοντέλα της Subaru προσφέροντας ένα διαφορετικό είδος οδήγησης.

Οι Ιάπωνες έκαναν αίτηση για την καταχώρηση της ονομασίας STe, κάτι που σημαίνει πως το STI θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν, αφού τη θέση του θα πάρει το νέο STe. Το νέο μοντέλο λοιπόν σίγουρα θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα και πιθανότατα θα είναι χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, αφού οι Ιάπωνες δεν έχουν αποκαλύψει πλήρως τα χαρτιά τους.

Αν το αγοραστικό κοινό δείξει την ίδια θέρμη στα STe όπως είχε κάνει και για τα μοντέλα STI θα φανεί στην πορεία. Πάντως όσοι έχουν μοντέλα STI είναι σίγουρα τυχεροί, αφού πρώτον θα έχουν ένα αυτοκίνητο που πολύ γρήγορα θα γίνει συλλεκτικό και δεύτερον στην περίπτωση μεταπώλησης μπορεί να ανέβει η τιμή. Όπως και να έχει πάντως ένα μοντέλο STI θα παραμείνει όνειρο για πολλούς.