Το Honda Jazz είναι ένα πολυμορφικό μοντέλο, το οποίο κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Οι Ιάπωνες προχώρησαν σε μια ουσιαστική ανανέωση. Το ανανεωμένο Honda Jazz e:HEV εκτός της ανανέωσης δημιούργησε και την νέα σπορ έκδοση Advanced Sport, ενώ επέμβαση έγινε και στο υβριδικό σύστημα.

Οι αλλαγές εξωτερικά εστιάζονται στους προφυλακτήρες, ενώ το περίβλημα στα LED φωτιστικά σώματα είναι πιο σκούρο. Στην έκδοση Crosstar υπάρχουν οι ασημί λεπτομέρειες, οι νέες πλαϊνές ποδιές και το νέο χρώμα Fjord Mist Blue. Παράλληλα υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου.

Για το εσωτερικό υπάρχουν τα νέα χρώματα, όπως και τα υλικά. Το δερμάτινο τιμόνι των δύο ακτινών με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Όπως αναφέραμε αυτό που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα είναι νέα έκδοση Advanced Sport, η οποία διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα το χρώμα Urban Grey. Σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις υπάρχει διαφοροποίηση στους προφυλακτήρες και στη μάσκα, ενώ υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”. Στο εσωτερικό υπάρχει το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια καθώς και τα καθίσματα με το μαύρο συνθετικό σουέτ και γκρι δέρμα.

Μηχανικά το ανανεωμένο υβριδικό σύστημα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 122 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 13,3 κιλά, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 4,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 102 γρ/χλμ. Στην έκδοση Advanced Sport υπάρχουν τα πιο σκληρά ελατήρια, καθώς και τα πιο σφικτά αμορτισέρ. Παράλληλα υπάρχει άλλη χαρτογράφηση στην απόκριση στο γκάζι, προσφέροντας αυξημένη ισχύ την ώρα της οδήγησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο στο ανανεωμένο Jazz βελτιώθηκε η ασφάλεια, αφού περιλαμβάνει 10 αερόσακους και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης, το οποίο διαθέτει το Traffic Jam Assist. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει αναβαθμιστεί διαθέτοντας την υποστήριξη διεύθυνσης από τα 0 χλμ/ώρα. Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγο υπομονή, αφού οι πωλήσεις του Honda Jazz e:HEV αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη. Όσο για τις τιμές; Αυτές αναμένονται να είναι ακριβότερες από το μοντέλο που βρίσκεται ήδη στην αγορά.