Η τελευταία έκδοση του Kia Stinger

Το Kia Stinger είναι ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στην αγορά το 2017. Η πορεία της ζωής του όπως φαίνεται είναι σύντομη, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Κορεάτες μέσα στο 2023 θα σταματήσει οριστικά η παραγωγή του μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πριν όμως από αυτό η Kia αποκάλυψε την τελευταία ειδική έκδοση του μοντέλου με την ονομασία Tribute Edition.

Η διαφορά του με τα άλλα Stinger είναι ότι θα είναι βαμμένο αποκλειστικά στο χρώμα Moonscape Matte Gray, ενώ θα υπάρχουν τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών δημιουργώντας αντίθεση. Επιπλέον, υπάρχουν οι μαύρες δαγκάνες με τα φρένα της Brembo και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”. Ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης το κάνουν ακόμη πιο επιθετικό.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα καφέ δερμάτινα καθίσματα, ενώ το ταμπλό είναι μαύρο διαθέτοντας κόκκινες πινελιές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειάς. Η ψηφιακή οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με λευκές βελόνες.  

Μηχανικά το Kia Stinger Tribute Edition δε θα έχει καμία αλλαγη, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 373 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 52 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κυκλοφορήσουν μόλις 1.000 κομμάτια από τα οποία είναι άγνωστο πόσα θα έρθουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Πάντως το Kia Stinger Tribute Edition αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, αφού ήδη η ζήτηση είναι μεγάλη. Τέλος, όπως αναφέραμε το Kia Stinger θα αποτελέσει πολύ σύντομα παρελθόν, αφού η παραγωγή θα σταματήσει οριστικά τον Απρίλιο του 2023.