Οι συμμετοχές του 43ου Rally Αχαιός

Το Σάββατο και την Κυριακή 23-24 Σεπτεμβρίου 2023 ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ) διοργανώνει τον αγώνα “43ο Rally Αχαιός”, με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος, που προσμετρά στο Κύπελο Rally Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και Πρωτάθλημα Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων, όπως έχουν προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Πριν λίγες ώρες έληξε η υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχών και 38 πληρώματα θα βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης της Ειδικής Διαδρομής “Χαλανδρίτσα”. Σχεδόν όλες οι κατηγορίες συμπλήρωσαν με την παράσταση να “κλέβουν” τα αυτοκίνητα της κατηγορίας C1, αλλά και οι μάχες που θα δοθούν σε C2, C3, C5 και C6. Αναλυτικά στην κατηγορία C1 θα λάβουν μέρος δύο πληρώματα, που σίγουρα έχουν βλέψεις και για το βάθρο της Γενικής Κατάταξης, αφού το ένα είναι R5 και το άλλο S2000.

Στη C2 θα δούμε 6 πληρώματα, με τις “φτερούγες” να έχουν την τιμητική τους, ενώ από τα 7 πληρώματα της C3, αρκετά θα διεκδικήσουν σίγουρα θέση στο βάθρο της Γενικής και θα θέσουν πολύ ψηλά τον πήχη για την κατηγορία F2. Στην κατηγορία C4 θα δούμε τρία πληρώματα, ενώ στην C5 τα πληρώματα είναι τρία. Στην C6 τα 6 πληρώματα θα δημιουργήσουν ένα “ενιαίο” με τα 106 να έχουν την τιμητική τους. Τέλος 11 θα είναι τα πληρώματα που θα αναμετρηθούν για τους πολύτιμους βαθμούς του Πρωταθλήματος Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ένα πολύ σπάνιο κεντρομήχανο Renault 5 να είναι δεδομένο πως θα κλέψει τα “φώτα της δημοσιότητας”.

Υπενθυμίζουμε πως η Ειδική Διαδρομή “Χαλανδρίτσα” θα επαναληφθεί τρεις φορές, με τα εντυπωσιακά και δύσκολα σχεδόν 12 χιλιόμετρά της, να δημιουργούν ιδανικές συνθήκες απολαυστικής οδήγησης για τους επίδοξους νικητές. Το πρώτο αυτοκίνητο θα δει την σημαία εκκίνησης στις 09:00 με αυτό να συνεπάγεται πως ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές στις 07:30. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεργείου Γεωργαντάς-Μουστάκας στην ΒΙΟΠΑ Πατρών από 16:00 έως 19:00.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:

  • Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ-Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

ΧΟΡΗΓΟΙ:

  • PETROU CARS
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

  • GR
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΛΟΓΟΣ
  • GR
  • ΣΠΟΡ FM ΠΑΤΡΑΣ 96.3

Οι συμμετοχές του 43ου Rally Αχαιός