Στις 21-22 Οκτωβρίου 2023 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 44ο H&K ΑΕΒΕ Rally Κρήτης από τον ΑΟΚρήτης.

1ο Σκέλος-Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Το 1ο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 15:00 από ΕΑΚΗ. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών, φτάνοντας στη διασταύρωση προς Βενεράτο-Αυγενική, βγαίνουν από τον κεντρικό δρόμο, περνούν από Βενεράτο και την Αυγενική και στην έξοδο της Αυγενικής στρίβουν αριστερά στον παλιό δρόμο για Αυγενική-Αγ. Θωμά. Στα 900 μέτρα βρίσκεται ο Σ.Ε.Χ. 1,2 όπου μετά από 50 μέτρα είναι η αφετηρία της Ειδικής Διαδρομής “Αυγενική 1,2”.

Στα 2,70 χιλιόμετρα συναντάμε την διασταύρωση που έρχεται από την Εθνική Οδό προς Αγ. Θωμά και συνεχίζουμε ευθεία προς Αγ. Θωμά. Μετά από 3,3 χιλιόμετρα βγαίνουμε από τον δρόμο του Αγ. Θωμά και στρίβουμε δεξιά προς Αγ. Βαρβάρα όπου σε 1 χιλιόμετρο είναι ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής “Αυγενική 1,2”. Μετά τον τερματισμό στην είσοδο της Αγ, Βαρβάρας στρίβουμε δεξιά στον κεντρικό δρόμο και συναντάμε τον (νέο) κυκλικό κόμβο όπου συνεχίζουμε ευθεία, περνάμε τον κόμβο του Αγίου Θωμά και μετά από 2,6 χιλιόμετρα βγαίνουμε από τον κεντρικό δρόμο και στρίβουμε δεξιά προς Αυγενική. Μετά από 500 μέτρα είναι ο χώρος Ανασυγκρότησης.

Το 1ο αυτοκίνητο θα μείνει εκεί για 50 λεπτά (και αναλόγως και τα υπόλοιπα). Με το τέλος της ανασυγκρότησης, μετά την έξοδο στα 900 μέτρα ξεκινάει η ειδική 2. Η ειδική επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά. Μετά τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής συναντάμε τον κεντρικό δρόμο, στρίβουμε δεξιά, περνάμε από τον νέο κυκλικό κόμβο Ηρακλείου–Μοιρών και επιστρέφουμε στο ΕΑΚΗ (μέσο της εθνικής οδού Μοιρών Ηρακλείου)-Παγκρήτιο Στάδιο για service και διανυκτέρευση.

Κλείσιμο διαδρομής “Αυγενική 1,2” από 14:30 έως 18:00.

2ο Σκέλος-Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Το 1ο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 10:00 από Ε.Α.Κ.Η., ακολουθεί την Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών και στη διασταύρωση Αυγενική-Βενεράτο βγαίνει δεξιά από την Ε.Ο όπου στην επόμενη διασταύρωση στρίβει αριστερά περνάει κάτω από την γέφυρα και μετά από 100 μέτρα στρίβει δεξιά προς Κεράσια. Ακολουθεί τον παράλληλο της Ε.Ο. και φτάνει στην είσοδο του χωριού Κεράσια όπου είναι ο Σ.Ε.Χ 3,5,7. Μετά από 50 μέτρα είναι η αφετηρία της Ειδικής Διαδρομής “Κεράσια 1,2,3”. Μετά από 3,8 χιλιόμετρα συναντάμε την διασταύρωση των Άνω Ασίτες όπου στρίβουμε αριστερά προς Πρινιά. Στην είσοδο του χωριού Πρινιάς, όπου αριστερά εκκλησάκι, είναι ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής. Στη συνέχεια διασχίζουμε το χωρίο Πρινιάς και στη νέα γέφυρα της Ε.Ο. στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε την νέα Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών.

Στη διασταύρωση Μοιρών-Αγ. Δέκα στρίβουμε αριστερά, περνάμε τους Αγ. Δέκα στη διασταύρωση προς Γκαγκάλες συνεχίζουμε ευθεία και στα 100 μέτρα είναι ο Σ.Ε.Χ 4,6,8. Μετά από 100 μέτρα είναι η αφετηρία της Ειδικής Διαδρομής “Αγ. Βαρβάρα 1,2,3” (Παλιά Ε.Ο. Αγ. Δέκα-Αγ. Βαρβάρα). Μετά από 11 χιλιόμετρα στη διασταύρωση Άνω Μούλια προς Αγία Βαρβάρα είναι ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής. Με το τέλος της Ειδικής Διαδρομής περνάμε την Αγ. Βαρβάρα στον κυκλικό κόμβο συνεχίζουμε ευθεία, στον κόμβο Βενεράτο-Αυγενική βγαίνουμε από τον κεντρικό, μετά από 100 μέτρα στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον παράλληλο της Ε.Ο. που φτάνει στην είσοδο του χωριού Κεράσια και συναντάμε το ΣΕΧ και την αφετηρία της ειδικής Κεράσια που κάνουμε για 2η φορά.

Μετά το πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή Κεράσια φτάνουμε στην γέφυρα της Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών, όπου συνεχίζουμε ευθεία για την Αγ. Βαρβάρα, περνάμε μπροστά από το Κέντρο Υγείας Αγ. Βαρβάρας και φτάνουμε στον κεντρικό δρόμο της Αγ. Βαρβάρας, όπου δεξιά το Δημαρχείο, στρίβουμε αριστερά και φτάνουμε στον κυκλικό κόμβο Ηρακλείου-Μοιρών και συνεχίζουμε για Παγκρήτιο Στάδιο όπου κάνουμε ανασυγκρότηση 15’ και service 30’. Μετά το service τα αυτοκίνητα ακολουθούν την Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών, φτάνουν στο κυκλικό κόμβο της Αγ. Βαρβάρας και ακολουθούν το νέο κομμάτι της Ε.Ο. Στη διασταύρωση Μοιρών-Αγ. Δέκα στρίβουν αριστερά, περνούν τους Αγ. Δέκα και μετά την διασταύρωση Γκαγκάλες συνεχίζουν ευθεία όπου στα 100 μέτρα συναντούν τον Σ.Ε.Χ 4,6,8.

Επαναλαμβάνουν για δεύτερη φορά την Ειδική Διαδρομή “Αγ. Βαρβάρα”. Μετά τον τερματισμό της Ειδικής Διαδρομής, περνούν την Αγ. Βαρβάρα, περνούν τον κυκλικό κόμβο και ακολουθούν την Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών και στον κόμβο Βενεράτο-Αυγενική βγαίνουμε από τον κεντρικό, μετά από 100 μέτρα στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον παράλληλο της Ε.Ο. που φτάνει στην είσοδο του χωριού Κεράσια και συναντάμε το ΣΕΧ και την αφετηρία της ειδικής Κεράσια που κάνουμε για τρίτη φορά.

Μετά τον τερματισμό της Ειδικής Διαδρομής διασχίζουν το χωριό Πρινιάς, στον νέο κόμβο στην γέφυρα στρίβουν δεξιά και ακολουθούν την νέα Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών. Στην διασταύρωση Μοιρών-Αγ. Δέκα στρίβουν αριστερά και μετά την διασταύρωση προς Γκαγκάλες στα 100 μέτρα είναι ο Σ.Ε.Χ 4,6,8 για να κάνουμε την Ειδική Διαδρομή “Αγ. Βαρβάρα” για τρίτη φορά. Με το τέλος της Ειδικής Διαδρομής περνάμε την Αγ. Βαρβάρα, στον κυκλικό κόμβο συνεχίζουμε ευθεία στην Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών προς Ηράκλειο για το Παγκρήτιο Στάδιο όπου είναι και ο τερματισμός του Αγώνα.

Κλείσιμο διαδρομής “Κεράσια 3,5,7” από 09:30 έως 16:00.

Κλείσιμο διαδρομής “Αγ. Βαρβάρα 4,6,8” από 10:00 έως 16:30.