Η σπορ έκδοση του Impreza με τα κομμάτια από STI

Στη Διεθνή Έκθεση του Tokyo η Subaru παρουσίασε μια ιδιαίτερη έκδοση του Impreza με κομμάτια από STI. Μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ο προάγγελος ενός μελλοντικού WRX STI. Αν και οι Ιάπωνες για την γενιά που υπάρχει τώρα έχουν αποκλείσει την ύπαρξη ενός νέου WRX STI κρατώντας μόνο την έκδοση WRX, φαίνεται πως η απόφαση αυτή με τον καιρό πιθανότατα να αλλάξει.

Το εν λόγω Impreza με τις προσθήκες του STI, το είδαμε σε ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί (Sunbrace Pearl) χρώμα, με πιο επιθετική εμπρόσθια όψη και μαύρες πινελιές στους προβολείς ομίχλης, στα καπάκια των καθρεπτών, στη πίσω αεροτομή και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Επιπλέον, υπάρχουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία βρίσκεται στη μέση.

Στο εσωτερικό όπως βλέπουμε ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τα λευκά γράμματα και τις λευκές βελόνες, ενώ ανάμεσα στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο υπάρχει μια μικρή ψηφιακή οθόνη με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Παράλληλα υπάρχει και η κάθετη ψηφιακή οθόνη αφής στη μέση με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως κάτω από το καπό υπάρχει το ήπιο υβριδικό σύστημα e-Boxer, το οποίο αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 19,1 κιλά, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 14 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 6,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Μπορεί η συγκεκριμένη έκδοση του Subaru Impreza με τα κομμάτια από STI να είναι θεωρητικά η πρωτότυπη, όμως πρακτικά ενδέχεται να δούμε μια πανομοιότυπη έκδοση παραγωγής τουλάχιστον για την αγορά της Ιαπωνίας. Όπως και να έχει πάντως εμείς περιμένουμε με αγωνία το νέο Subaru Impreza WRX STI όποτε και αν κυκλοφορήσει.