Η πανέμορφη Aston Martin DBS 770 Ultimate

Η Aston Martin αποκάλυψε το νέο της Supercar. Αυτό δεν είναι άλλο από μια ειδική έκδοση της DBS με την ονομασία 770 Ultimate. Το βρετανικό μοντέλο έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού εκτός από πανέμορφο είναι και πιο ισχυρό από τη DBS Superleggera, ενώ αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, καθώς ο αριθμός παραγωγής θα είναι περιορισμένος. Η συγκεκριμένη DBS δε φαίνεται να ξεχωρίζει αμέσως από τις άλλες, αφού οι εξωτερικές αλλαγές δεν είναι μεγάλες σε σχέση με τις DBS που κυκλοφορούν.

Οι διαφορές με τις άλλες DBS εστιάζονται στο πιο έντονο εμπρόσθιο splitter, στο νέο καπό με το μεγαλύτερο αεραγωγό και τον επανασχεδιασμένο διαχύτη στο πίσω μέρος. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, οι οποίες έχουν φινίρισμα Satin Silver, Satin Black ή Satin Black με Diamond Turned, ενώ συνδυάζονται με τα ελαστικά P Zero της Pirelli διαστάσεων 265/35 μπροστά και 305/30 πίσω.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα Sports Plus καθίσματα από Alcantara, ενώ προαιρετικά είναι τα Performance καθίσματα. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια καθώς και τα υπόλοιπα κομμάτια του εσωτερικού ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Παράλληλα, υπάρχουν τα paddle-shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ θα υπάρχει και το ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε μοντέλου.

Μηχανικά η DBS 770 Ultimate είναι πιο δυνατή από τις άλλες DBS. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 760 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,7 κιλά. Χάρη στις τροποποιήσεις των αεραγωγών και της ανάφλεξης, αλλά και τη μεγαλύτερη πίεση στο Turbo η μέγιστη ισχύς ανέβηκε κατά 45 ίππους, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ZF των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Παράλληλα, υπάρχει το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Βελτιώσεις έχουν γίνει στην απόκριση και την ανάδραση του τιμονιού, ενώ υπάρχει το νέο λογισμικό για το Adaptive Damping System (ADS) και οι νέοι αποσβεστήρες. Για να σταματήσει η DBS 770 Ultimate χρησιμοποιήθηκαν τα κεραμικά φρένα με τους δίσκους των 410 χιλιοστών μπροστά και των 360 χιλιοστών πίσω.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως η DBS 770 Ultimate θα κυκλοφορήσει σε μόλις 300 κομμάτια στην έκδοση Coupe και σε 199 κομμάτια στην έκδοση Volante. Η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται να γίνουν από το φθινόπωρο και μετά. Όσο για την τιμή; Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη, όμως είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσει τις 305.000€ που κοστολογείται η DBS Superleggera. Όπως και να έχει πάντως είναι ένα κόσμημα της αυτοκίνησης.