Η Porsche παρουσίασε ένα νέο εικονικό μοντέλο, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής στο 356 Roadster, το οποίο δημιουργήθηκε το 1948. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Vision 357 Concept, το οποίο αν και έχουν περάσει 75 ολόκληρα χρόνια από το 356 Roadster, δείχνει πως μπορεί να ήταν εκείνο το μοντέλο σήμερα. Ο Αντιπρόεδρος της Style Porsche, Michael Mauer, ανέφερε πως το νέο μοντέλο συνδυάζει το παρελθόν, το παρών και το μέλλον.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο σχεδιασμός του Vision 357 Concept δε ξεφεύγει πάρα πολύ από τις σημερινές Porsche κρατώντας μια κλασσική γραμμή, με το πίσω μέρος να διαφέρει λίγο από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε Ice Grey Metallic και Grivola Grey Metallic χρώματα, ενώ οι πόρτες δεν έχουν λαβές, αφού έχουν τοποθετηθεί στα πλαϊνά πίσω τζάμια. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι κρυμμένα πίσω από τα πάνελ του αμαξώματος, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η διπλή απόληξη της εξάτμισης από τιτάνιο.

Οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, ενώ υπάρχουν τα αυτοκόλλητα “75” και “357”. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ζάντες μαγνησίου μεγέθους 20”, οι οποίες είναι με ένα μπουλόνι. Από μηχανικής πλευράς η νέα Porsche Vision 357 Concept διαθέτει τον ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο Boxer κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 500 ίππους.

Μπορεί η νέα Porsche Vision 357 Concept να είναι ένα εικονικό μοντέλο, όμως φαίνεται πως θέλει να μας δείξει πως θα κινηθούν μελλοντικά στη γερμανική φίρμα. Το Vision 357 Concept είναι αυτονόητο πως δε θα μπει στην παραγωγή, όμως ίσως να είναι η αρχή για μεγάλες αλλαγές στα μοντέλα της Porsche. Το αν θα γίνει αυτό η όχι θα το δούμε στο μέλλον.