Η Mazda γιορτάζει τα 30 χρόνια του MX-5, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση, την οποία θα απολαύσουν λίγοι. Η ειδική έκδοση παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται στο Σικάγο και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το έντονο πορτοκαλί χρώμα. Το πετυχημένο Roadster είναι σίγουρο πως και με αυτή την έκδοση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία όπως έχει γίνει σχεδόν με όλα τα MX-5.

Η πλήρης ονομασία του μοντέλου είναι Mazda MX-5 30th Anniversary Edition και εκτός από το έντονο πορτοκαλί χρώμα διαθέτει σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου ZE40 RS30 της Rays, οι οποίες είναι αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Επιπλέον, η μεταλλική οροφή είναι κάτι που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη μορφή στη συγκεκριμένη έκδοση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα της Recaro και το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Το ηχοσύστημα είναι της Bose και διαθέτει 9 ηχεία, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρει τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto. Έκτός όμως όλων των παραπάνω υπάρχουν αμορτισέρ της Bilstein και φρένα της Brembo με πορτοκαλί δαγκάνες.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν και να επικοινωνήσουν με τη μαμά εταιρεία για να μπουν στη λίστα για ένα από τα 3.000 Mazda MX-5 30th Anniversary Edition που θα κατασκευαστούν. Η επιλογή δική σας.