Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., γενικό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 1.338 μοντέλων Accord, Jazz, Jazz Hybrid, Insight και CR-V, με έτος κατασκευής από το 2011 έως το 2015.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Accord µε κωδικό μοντέλου CU1 και έτος κατασκευής 2011, Jazz µε κωδικό μοντέλου GE6, GG2, GG3 και GG6 και έτος κατασκευής 2011-2015, Jazz Hybrid µε κωδικό μοντέλου GP1 και έτος κατασκευής 2012-2013, Insight µε κωδικό μοντέλου ZE2 και έτος κατασκευής 2011 και CR-V µε κωδικό μοντέλου RE5 και έτος κατασκευής 2011.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα  ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, στην περίπτωση µόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αερόσακων παραμένει ανεπηρέαστη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda επιθυμούν για να γίνει o έλεγχος και η αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ.,  στο τηλέφωνο 210-3483795 ή μέσω email: info@saracakis.gr.