Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz ανακοίνωσε τη διάθεση του νέας A-Class A160, η οποία είναι και η πιο οικονομική έκδοση στην ελληνική αγορά. Ήδη το νέο μοντέλο κυκλοφορεί εδώ και 5 μήνες στη χώρα μας, αλλά πλέον υπάρχει ένας ακόμα λόγος για την αγορά της, με την πιο φθηνή έκδοση.

Φυσικά η νέα A160 δε διαφέρει εξωτερικά και εσωτερικά από τις υπόλοιπές εκδόσεις, διαθέτοντας τη γνωστή μάσκα της γερμανική φίρμας με το αστέρι να δεσπόζει στη μέση. Ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος και προσφέρει σύστημα πολυμέσων MBUX Connect 20, κάμερα οπισθοπορείας, όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”.

Μηχανικά τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 109 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 10,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 127 γρ/χλμ.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει μια βόλτα στις αντιπροσωπείες της Mercedes-Benz για να τη δει από κοντά. Φυσικά, θα πρέπει να υπολογίσει και 24.600€ για την αγορά της. Η Mercedes επιπλέον προσφέρει με την αγορά της κάθε A-Class A160 το πρόγραμμα Welcome Freedom, το οποίο παρέχει 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια Service και 5 χρόνια οδική βοήθεια.