Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε., γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων Audi στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 197 οχημάτων Q2, με χειροκίνητο κιβώτιο και κινητήρα 1.0 TSI και ημερομηνία παραγωγής από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2018.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα οχήματα μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να δηλωθεί λανθασμένα στον εγκέφαλο του κινητήρα κατά τη λειτουργία ρελαντί ότι είναι επιλεγμένη ταχύτητα, παρόλο που είναι η νεκρά. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει το ενδεχόμενο κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου υπό συγκεκριμένες συνθήκες να προκληθεί ανεπιθύμητο λύσιμο του ηλεκτρονικού φρένου στάθμευσης κατά το άφημα του συμπλέκτη και ενώ δεν έχει επιλεγεί ταχύτητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Audi επιθυμούν, για να γίνει η αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου ESC, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Audi στο τηλέφωνο 210-9981200 και ώρες 09:00-18:00 ή στο email: customercare@kosmocar.gr.