Η GM ξάφνιασε τους πάντες, αφού έλαβε την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο της Opel στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η κίνηση αυτή πάγωσε σχεδόν τους πάντες στη ρωσική πόλη, αφού το εργοστάσιο είχε κύκλο εργασιών κάθε χρόνο περισσότερα από 550.000.000€.

opel russia 2Αν και η Opel δεν είναι αμελητέα ποσότητα στη Ρωσία, όσον αφορά στις πωλήσεις, και δεδομένου ότι στην Ευρώπη η GM πάει πολύ καλά, η απόφαση αυτή ίσως τελικά κοστίσει στην αμερικάνικη εταιρεία πολλά περισσότερα αρνητικά πέραν του οικονομικού κομματιού. Βέβαια σύμφωνα με τους ιθύνοντες της GM η απόφαση αυτή είναι πολύ λογική, αφού οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη Ρωσία πέφτουν ραγδαία με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα έσοδα.

Το εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης θα κλείσει οριστικά μέσα στο έτος που διανύουμε, ενώ παράλληλα η GM θα σταματήσει και την παραγωγή των οχημάτων της Chevrolet, τα οποία είναι ακόμα πιο χαμηλά σε πωλήσεις από αυτά τις Opel. Πάντως όπως αναφέρθηκε από τη GM, η μηχανική υποστήριξη δε θα σταματήσει, αφού η ρωσική αγορά θα συνεχίσει κανονικά να διοχετεύεται με ανταλλακτικά όλων των εταιρειών που θα αποσυρθούν.