Τα SUV έχουν κατακλίσει τις αγορές αυτοκινήτου και όσο περνάει ο καιρός όλο και αυξάνονται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως σε μερικά χρόνια το 50% που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα είναι SUV. Έτσι η Volkswagen παρουσίασε τη νέα πρόταση της για την κατηγορία το πιο μικρών SUV και αυτή είναι το T-Cross.

Το νέο μοντέλο πατάει επάνω στο γνωστό μας Polo, αλλά βέβαια ουδεμία σχέση έχει όσον αφορά στο σχεδιασμό. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,10 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,56 μέτρα, κάτι που κάνει αρκετά ευρύχωρο. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα της γερμανικής φίρμας και τα LED φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας και τους προβολείς ομίχλης που διαθέτουν ένα μεγάλο ασημένιο πλαίσιο, κάτι που το κάνει ακόμα πιο όμορφο.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα που σχηματίζουν το γράμμα C όσο βρίσκονται σε λειτουργία, καθώς και η αεροτομή στο επάνω μέρος. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, μπορεί να είναι προαιρετικές όμως δίνουν μια άλλη όψη στο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό τα βλέμματα στρέφονται αμέσως στο ψηφιακό πίνακα οργάνων που απεικονίζει όμως και σε αναλογική μορφή το στροφόμετρο και το ταχύμετρο. Επιπλέον, η μεγάλη οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 385 ή 455 λίτρα ανάλογα με τις πίσω θέσεις καθισμάτων και μπορεί να ανέβει στα 1.281 λίτρα αν πέσουν.

Στο μηχανικό κομμάτι τη βασική πρόταση αποτελεί ο 3κύλινδρος TSI κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 95 και 115 ίππους. Για όσους δεν αρκούνται σε αυτό θα υπάρχει και ο γνωστός TSI χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου η μοναδική λύση θα είναι ο TDI κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους. Όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες, ενώ όσοι θέλουν τετρακίνηση θα απογοητευτούν, αφού δεν θα υπάρχει τέτοια έκδοση.

Το νέο Volkswagen T-Cross μπορεί να στεναχωρεί κάποιους που σκέφτονται ότι είναι ένα SUV που δεν προσφέρει τετρακίνηση, όμως η Volkswagen πάντα έχει τους τρόπους να συγκινεί αυτούς που αγοράζουν τα αυτοκίνητα της, αφού δύσκολα θα βρουν κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου έγινε στην Ολλανδία, ενώ η κατασκευή θα γίνει στο εργοστάσιο της πόλης Navarra που βρίσκεται στην Ισπανία. Όσο για την τιμή; Αυτή αναμένεται να είναι πολύ δελεαστική, αφού στη Γερμανία αναμένεται να κοστίζει κάτω από 18.000€.