Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία FCA Greece Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Οχημάτων και Ανταλλακτικών, αποκλειστικό εισαγωγέα καινούργιων αυτοκινήτων Fiat, Alfa Romeo, Abarth και LCV στην Ελλάδα ανακοινώνει την ανάκληση 1.291 Fiat 500X με αριθμούς πλαισίου από P315714 έως P700108.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις πίσω ζώνες ασφαλείας, οι οποίες όταν δεν είναι δεμένες ή το πίσω κάθισμα δεν είναι κατειλημμένο ή είναι κατειλημμένο από ένα παιδικό κάθισμα στερεωμένο µόνο στα στηρίγματα Isofix, μπορεί σε περίπτωση σύγκρουσης να προκαλέσει την ενεργοποίηση των προεντατήρων των πίσω εξωτερικών ζωνών ασφαλείας και τα διακοσμητικά των κλειδαριών των πίσω καθισμάτων μπορεί να προκαλέσουν την απαγκίστρωση των κλειδαριών συγκράτησης του καθίσματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Fiat επιθυμούν, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Fiat στο τηλέφωνο 80011500800.