Η νέα πρόταση της Audi για το A1

Η νέα πρόταση της Audi για το A1

Το Audi A1 το γνωρίζουμε πολύ καλά ως το μικρότερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Οι Γερμανοί αποφάσισαν να μας εκπλήξουν με τη νέα πρόταση που ονομάζεται A1 Citycarver. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Crossover μοντέλο που θυμίζει κάτι από το Ford Fiesta Active. Το νέο μοντέλο είναι 40 χιλιοστά πιο ψηλό από το έδαφος κάτι που το κάνει πιο εύκολο στις μετακινήσεις όταν βρει μπροστά του πιο ψηλά εμπόδια.

Η εξωτερική ματιά δείχνει ένα διαφορετικό A1, αφού η μάσκα είναι πιο άγρια με τους γνωστούς κύκλους της γερμανικής φίρμας, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα με τη σκουρόχρωμη περιβολή. Η απουσία των προβολέων ομίχλης αυξάνει τις εισαγωγές αέρα που βρίσκονται στον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται στον πίσω προφυλακτήρα όπως είναι και στο μπροστινό. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, 17” και 18”.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το A1. Οι δύο μεγάλες οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι αυτές που κερδίζουν με την πρώτη μάτια. Τα καθίσματα με ύφασμα και δέρμα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 335 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει σημαντικά.

Μηχανικά το νέο Audi A1 Citycarver αν και δεν ανακοινώθηκε τίποτα επίσημα φημολογείται πως θα τροφοδοτείται από τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, αλλά και από τον 4κύλινδρο χωρητικότητας 1,5 λίτρων. Για όποιον θέλει το νέο μοντέλο προσφέρεται με το πακέτο Dynamic, το οποίο διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, το σύστημα Audi Drive Select, κόκκινες δαγκάνες φρένων και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Το νέο Audi A1 Citycarver είναι η πρόταση της γερμανικής φίρμας όσον αφορά στα Crossover. Το θέμα όμως είναι αν μπορεί να ανταγωνιστεί τα άλλα μοντέλα της κατηγορίας του, τα οποία ήδη έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους κοινό. Πάντως όπως και να έχει η επιτυχία δε φαίνεται να είναι μακριά, αφού η Audi έχει πάντα τον τρόπο να τα καταφέρνει. Όσο για τις πωλήσεις του; Αυτές αναμένονται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.