Η Lexus μας είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια στα Convertible μοντέλα να χρησιμοποιεί σκληρή οροφή. Μετά από χρόνια οι Ιάπωνες φαίνεται πως βάλθηκαν να κάνουν την έκπληξη αλλάζοντας την οροφή στο LC 500 και να την κάνουν μαλακή. Το σλόγκαν των ιθυνόντων της Lexus είναι ότι η νέα οροφή συμβάλλει ακόμη και στον δυναμικό χειρισμό του αυτοκινήτου.

Η νέα οροφή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 15”, με ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα, ενώ για να παρουσιαστεί κάποια βλάβη οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως χρειάζεται τουλάχιστον 18.000 ανοίγματα και κλεισίματα. Οι δοκιμές έγιναν ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες τόσο ζέστης, όσο και κρύου με χιόνι και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η καμπίνα παραμένει με την απόλυτη ηχομόνωση ακόμα και με την καινούργια μαλακή οροφή, ενώ ο χώρος αποσκευών δεν άλλαξε καθόλου κρατώντας τα 172 λίτρα.

Η δημιουργία του πλαισίου της οροφής έχει γίνει από μαγνήσιο και αλουμίνιο για να μειωθεί το βάρος ακόμη περισσότερο. Το αυτοκίνητο παραμένει με χαμηλό κέντρο βάρους και διατηρεί την εξαιρετική ισορροπία και τον οδηγικό του χαρακτήρα. Μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει, αλλά αυτή η αλλαγή της Lexus ίσως φέρει αλλαγές και σε άλλα ανοιχτά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Αυτό θα το διαπιστώσουμε εν καιρώ.