Η Mazda παρουσίασε μια ακόμη επετειακή έκδοση του MX-5. Το σπορ ιαπωνικό μοντέλο μας έχει συνηθίσει στις επετειακές εκδόσεις και αυτή τη φορά έρχεται το MX-5 R-Sport. Η πρώτη διαφορετική κίνηση σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις είναι το νέο ειδικό εξωτερικό χρώμα Polymetal Grey, ενώ υπάρχει η αντίθεση με τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου της Rays μεγέθους 16”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπορντό δερμάτινα καθίσματα από Nappa, με τις ασημένιες ραφές. Το μπορντό δέρμα συνεχίζεται και στο ταμπλό δίνοντας μια άλλη αίσθηση. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με το στροφόμετρο και το ταχύμετρο να έχουν λευκές βελόνες. Μηχανικά κάτω από το καπό παραμένει ο Skyactiv-G κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 132 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχει και ο Skyactiv-G κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους.

Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα, Cruise Control, πλοηγός, θερμαινόμενα καθίσματα και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto. Από πλευράς ασφαλείας περιλαμβάνονται τα συστήματα Front Smart City Brake, Lane Departure Warning System, Rear Smart City Brake Support, Traffic Sign Recognition, Driver Attention Alert και κάμερα οπισθοπορείας.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να προγραμματίσουν ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία, αφού το συγκεκριμένο ιαπωνικό μοντέλο θα υπάρχει μόνο εκεί και μόλις σε 150 κομμάτια. Η τιμή για το MX-5 R-Sport με τον κινητήρα των 1.500 κ.εκ., ξεκινάει από 27.700£ ή 31.625€. Το νέο Mazda MX-5 R-Sport είναι σίγουρα μια ακόμη έκδοση για λίγους που αναμένεται να γίνει ανάρπαστη.