Πριν περίπου δύο μήνες η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα GLA (Mercedes-Benz GLA). Τώρα οι Γερμανοί αποκάλυψαν την ισχυρή έκδοση της που ακούει στο όνομα AMG GLA 45. Το ισχυρό γερμανικό μοντέλο θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές. Άλλωστε είναι και ελκυστική και γρήγορη.

Η νέα AMG GLA 45 σε σχέση με την απλή GLA διαθέτει ένα πιο επιθετικό bodykit, διαφορετική μάσκα, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερα φρένα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” και 19” είναι εντελώς διαφορετικές. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στα σπορ καθίσματα με τις κίτρινες λωρίδες και φυσικά στην απεικόνιση της οθόνης του πίνακα οργάνων που είναι τελείως διαφορετική από την απλή έκδοση. Οι κίτρινες διακοσμητικές λωρίδες συνεχίζονται στις πόρτες και στο ταμπλό αλλάζοντας την αίσθηση του εσωτερικού.

Μηχανικά η νέα AMG GLA 45 τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 387 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση S, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 421 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 50,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.    

Το 0-100 επιτυγχάνεται στην πρώτη περίπτωση σε 4,4”, ενώ στη δεύτερη 4,3”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για όποιον θέλει βέβαια υπάρχει το πακέτο Driver’s Package, το οποίο απενεργοποιεί τον περιοριστή και αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 270 χλμ/ώρα. Επιπλέον, το S μοντέλο διαθέτει το Drift Mode, ενώ υπάρχουν και 6 προγράμματα λειτουργίας τα Slippery, Comfort, Sport, Sport +, Individual και Race. Τέλος, για τους πιο σκληροπυρηνικούς οδηγούς μπορεί να απενεργοποιηθεί και το ESP για περισσότερο παιχνίδι.

Η νέα Mercedes-AMG GLA 45 είναι ένα μοντέλο που υπόσχεται ταχύτητα, ασφάλεια και φυσικά την πολυτέλεια της Mercedes-Benz. Σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά σε όποιου τα χέρια βρεθεί θα το απολαύσει και με το παραπάνω. Εμείς θα θέλαμε μια. Εσείς;