Τα υβριδικά μοντέλα όλο και πληθαίνουν στην αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί η Lancia να έχει σταματήσει την παραγωγή της Ypsilon, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση με ήπιο υβριδικό σύστημα. Το νέο μοντέλο θα διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με τα Fiat Panda και Fiat 500 που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά αυτοκινήτου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον 3κύλινδρο FireFly βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 70 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,3 κιλά και τον ηλεκτροκινητήρα 12V BSG, ο οποίος αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία λιθίου 11 Ah. Φυσικά, με το νέο κινητήρα μειώνεται η κατανάλωση έως και 30% ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης.

Σίγουρα, μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να μην έχει αλλάξει, αφού όλοι θα ήθελαν να δουν ένα καινούργιο μοντέλο της ιταλικής φίρμας, όμως η Ypsilon κρατάει καλά τα σκήπτρα, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων. Βέβαια όποιος θέλει να αποκτήσει την υβριδική Lancia Ypsilon θα χρειαστεί να κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι την Ιταλία.