Η Maserati αποκάλυψε το νέο της μοντέλο με την ονομασία MC20. Το ιταλικό Super Sport μοντέλο, υπόσχεται δύναμη, πολυτέλεια και άνεση στον οδηγό και τους επιβάτες. Το MC20 προέρχεται από τις λέξεις Maserati Corse, ενώ το 20 δεν είναι άλλο από τη χρονιά που διανύουμε το 2020. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,66 μέτρα, πλάτος 1,96 μέτρα, ύψος 1,22 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,70 μέτρα.

Με την πρώτη ματιά διακρίνουμε την κλασσική μάσκα της Maserati, με την τρίαινα να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα θυμίζουν τα πιο παλιά αγωνιστικά μοντέλα, ενώ απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί με ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την καλύτερη ροή αέρα και ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα με τις λεπτές γραμμές, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Το άνοιγμα στις πόρτες δεν είναι με το παραδοσιακό τρόπο, εντυπωσιάζοντας, αφού ανοίγουν προς τα πάνω τονίζοντας πως πρόκειται για ένα διαφορετικό μοντέλο. Για όποιον θέλει υπάρχουν 6 χρωματικές επιλογές να επιλέξει και είναι τα Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma και Grigio Mistero.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 10,3”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Maserati Touch Control Plus. Στοιχεία από ανθρακονήματα συνθέτουν το ταμπλό, ενώ ξεχωρίζει ο επιλογέας των προγραμμάτων οδήγησης (GT, Wet, Sport, Corsa και ESC Off). Το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα βρίσκεται αριστερά του τιμονιού, ενώ υπάρχουν το κουμπί για το Launch Control δεξιά και ο ασύρματος φορτιστής για τα smartphone.

Μηχανικά η νέα MC20 τροφοδοτείται από το Nettuno V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 630 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 74,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, ενώ το 0-200 γίνεται σε 8,8”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ διατίθενται και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Ο κινητήρας διαθέτει την ανάφλεξη “Turbulent Jet”, την οποία έχει χρησιμοποιήσει και η Ferrari στη Formula 1 για τα μονοθέσια της. Το συγκεκριμένο σύστημα  αντικαθιστά το κλασσικό μπουζί και στη θέση μπαίνει ένα μικρό μπεκ άμεσου ψεκασμού και ένα μπουζί. Για να λειτουργήσει χρειάζεται μικρότερη ποσότητα καυσίμου, η οποία αναφλέγεται αρχικά στον προθάλαμο και έπειτα στον θάλαμο καύσης.

Το σύστημα Turbulent Jet Ignition έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ο κινητήρας με πιο φτωχό μείγμα, χωρίς όμως να δημιουργείται το φαινόμενο της προανάφλεξης και κρουστικής καύσης, τα λεγόμενα πειράκια. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων. Για όσους δε γνωρίζουν ο νέος κινητήρας σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της Maserati στο Termoli της Ιταλίας.

Η νέα MC20 διαθέτει διπλά ψαλίδια σε κάθε τροχό, ενώ υπάρχουν τα φρένα της Brembo με τις 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και τις 4πίστονες πίσω, με τις διαστάσεις των δίσκων να είναι 380 και 350 χιλιοστά αντίστοιχα. Για όσους θέλουν υπάρχουν προαιρετικά και οι κεραμικοί δίσκοι 390 χιλιοστών μπροστά και 360 πίσω. Οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” με τις διαστάσεις ελαστικών 245/35 μπροστά και 305/30 πίσω δίνουν μια άλλη χάρη στο αυτοκίνητο.

Σίγουρα το να αποκτήσεις μια Maserati MC20 είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Οι Ιταλοί λένε πως θα ακολουθήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, καθώς και το Cabrio μοντέλο. Οι παραγγελίες είναι ήδη ανοιχτές για τη νέα MC20 και για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως οι Ιταλοί έχουν ορίσει την τιμή της να ξεκινά από 210.000€.