Το Yaris Cross είναι ένα Subcompact SUV ή για όσους προτιμούν ένα πιο ψηλό Yaris. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς θα κυκλοφορήσει και στην Ιαπωνία. Η αλήθεια είναι όμως πως το Yaris Cross στην ιαπωνική αγορά βρίσκεται ήδη από τις 31 Αυγούστου σε όλες τις εκθέσεις της Toyota και η βασική του έκδοση ξεκινά από 17.000$.

Βέβαια, η βασική έκδοση αποτελείται από τον 3κύλινδρο Dynamic Force κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 14,7 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση. Επιπλέον, υπάρχει και υβριδική έκδοση που συνδυάζει το βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων και έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, με την ισχύ του ενός και να είναι 91 ίππους και την ισχύ του άλλου να φτάνει τους 80 ίππους.

Αντίστοιχα η μέγιστη ροπή του βενζινοκινητήρα είναι 12,2 κιλά, ενώ του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 14,3 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 3,2 λίτρα/100χλμ, κάτι που το κάνει φοβερά οικονομικό. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται η  έγχρωμη οθόνη TFT LCD οθόνη, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για σύνδεση με τα smartphone.

Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνεται το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδήγησης και στάθμευσης Toyota Teammate Advanced Park που διαθέτει Full Speed ​​Range Radar, Cruise Control, Lane Tracing Assist (LTA) και Adaptive Hi-beam System (AHS). Επιπλέον, υπάρχουν και τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έλεγχος επιτάχυνσης χαμηλής ταχύτητας, υποβοήθηση διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης και υποβοήθηση οδικής σήμανσης.

Οι τιμές για την ιαπωνική αγορά είναι αρκετά δελεαστικές, αφού η βασική έκδοση ξεκινά από 17.000$, ενώ η έκδοση με το υβριδικό σύστημα ξεκινά από 26.600$. Στην Ευρώπη δε γνωρίζουμε πόσο θα κοστίζει, αλλά αν πραγματικά έρθει περίπου στις ίδιες τιμές με την Ιαπωνία, τότε το Yaris Cross ίσως να γράψει μια λαμπρή πορεία στις πωλήσεις του.