Μετά τις αλλαγές που έκανε η Peugeot στο 3008, ήρθε η ώρα για ένα φρεσκάρισμα και στο 5008. Το SUV της γαλλικής εταιρείας επέλεξε όπως και στο 3008 να μην κάνει μεγάλες αλλαγές. Το 5008 πλέον θα διαθέτει καινούργιους LED προβολείς, ενώ μικρή αλλαγή έχει γίνει και στα φώτα ημέρας. Επιπλέον το GT και GT Pack περιλαμβάνουν πλήρως LED φωτιστικά σώματα με λειτουργία περιστροφής στις στροφές για καλύτερο φωτισμό.

Το 5008 προσφέρει 7 χρωματισμούς, οι οποίοι είναι οι Celebes Blue, Metallic Copper, Pearl White, Artense Grey, Platinum Grey, Perla Nera Black και Ultimate Red. Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί η οθόνη αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχει η νέα γενιά του i-Cockpit, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3”.

Φυσικά, υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα από Nappa, τα οποία συμπληρώνονται από τις πινελιές Mistral Black Alcantara. Για τους Γάλλους σημαντικό ρόλο παίζουν και τα συστήματα ασφαλείας. Έτσι το 5008 διαθέτει Adaptive Cruise Control, σύστημα νυχτερινής όρασης, Stop & Go, Lane Assist, αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας και σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Από μηχανική πλευράς θα υπάρχουν τέσσερα σύνολα, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, ενώ υπάρχει και ο κινητήρας των 1.600 κ.εκ. Από πλευράς πετρελαίου η βασική έκδοση είναι με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ενώ υπάρχει και ο πιο ισχυρός των 2.000 κ.εκ.

Το Peugeot 5008 υπόσχεται ασφάλεια, άνεση και ταχύτητα όπου χρειάζεται. Το γαλλικό ανανεωμένο μοντέλο αναμένεται να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το τέλος του έτους χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή ακόμα η τιμολογιακή πολιτική. Πάντως ο υποψήφιος αγοραστής στην αγορά των SUV έχει πάρα πολλές επιλογές για να αποφασίσει τι θα προτιμήσει, με τους Γάλλους να έχουν ένα πολύ σημαντικό μερίδιο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βέβαια, η τελική επιλογή είναι δική σας.