Ο επίσημος αντιπρόσωπος της BMW ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας iX3 στην ελληνική αγορά. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μεγαλώνει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανική φίρμας, δείχνοντας πως το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει την κλασσική διπλή μάσκα της BMW, η οποία όμως είναι κλειστή. Τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω δίνουν μια άλλη αίσθηση, ενώ η πίσω αεροτομή αλλάζει την αεροδυναμική του οχήματος.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων, ο οποίος έχει διαμορφωθεί για να απεικονίζεται η ηλεκτρική ενέργεια και μια οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που κάνουν τη ζωή του οδηγού παιχνίδι. Επιπλέον, υπάρχει και η μικρή οθόνη με τις ρυθμίσεις του κλιματισμού.

Μηχανικά ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 286 ίππους και 40,7 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στους πίσω τροχούς. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 80 kWh και μπορεί να φορτίσει με τους φορτιστές DC και AC των 150 kW και 11 kW αντίστοιχα.

Σε ένα Wallbox για μια πλήρη φόρτιση χρειάζονται 11 ώρες, ενώ σε μια απλή οικιακή πρίζα ξεπερνά τις 40 ώρες. Τέλος, με τον ταχυφορτιστή των 50 kW για να φτάσει στο 80% η μπαταρία χρειάζεται περίπου δύο ώρες. Με βάση τον κατασκευαστή η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει έως τα 460 χιλιόμετρα, ενώ εντός πόλης μπορεί να ξεπεράσει τα 550 χιλιόμετρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η τιμή της νέας BMW iX3 διαμορφώθηκε στα 61.940€, ενώ όποιος χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα “Κινούμε Ηλεκτρικά” θα μπορέσει να την αποκτήσει με 55.940€. Μπορεί η τιμή για κάποιους να είναι απαγορευτική, όμως είναι σίγουρο πως όποιος κάνει χιλιόμετρα θα κάνει πολύ γρήγορα την απόσβεση της αγοράς. Βέβαια, πάντα η τελική επιλογή είναι δική σας.