Η Saab είναι μια από τις εταιρείες που δημιουργούσε όμορφα αυτοκίνητα τη δεκαετία του 2000. Ένα από αυτά ήταν και το 9-3 Viggen Cabrio, το οποίο για όσους δε θυμούνται ήταν ένα από τα συλλεκτικά μοντέλα της σουηδικής φίρμας. Το “Viggen” ή στα αγγλικά “Thunderbolt”, πήρε το όνομά του από το αεροσκάφος Saab 37 Viggen και αναπτύχθηκε από τη Saab με τη βοήθεια της Tom Walkinshaw Racing Group.

Οι Σουηδοί εκείνο τον καιρό (1999-2002) δημιούργησαν την εν λόγω έκδοση για να ανταγωνιστεί την BMW 3 Series (E36), κάτι που φυσικά δε μπορούσε να γίνει τόσο εύκολα. Ένα από αυτά βρίσκεται σε έναν αντιπρόσωπο αυτοκινήτων στην Αμερική, στο οποίο έχει μπει πωλητήριο, με αποτέλεσμα το κίτρινο 9-3 Viggen Cabrio μοντέλο 2000 με τη μαύρη μαλακή οροφή να ψάχνει το νέο του αγοραστή.

Μπορεί να έχει αλλάξει τρεις ιδιοκτήτες, όμως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει διανύσει 133.575 χιλιόμετρα, κάτι που είναι αρκετά ικανοποιητικό για ένα αυτοκίνητο 21 χρονών. Εκτός από αυτό διαθέτει όλα του τα χαρτιά, τα πρωτότυπα βιβλία και δύο κλειδιά. Το αυτοκίνητο διαθέτει τους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά και την πίσω αεροτομή, καθώς και το λογότυπο Viggen, όπως ακριβώς όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ενώ έχει και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Εσωτερικά έχει δερμάτινα καθίσματα με το ανάγλυφο λογότυπο Viggen, αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, CD Player και το Saab Information Display, μαζί με το Night Panel. Το ταμπλό είναι απείραχτο έχοντας τα κλασσικά όργανα με τις πορτοκαλί βελόνες. Μηχανικά τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 34,7 κιλά.

Ρίχνοντας μια τελική ματιά ανεξάρτητα από το αν είστε λάτρης της Saab ή απλά αναζητάτε ένα αυτοκίνητο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, το Saab 9-3 Viggen Cabrio είναι μια πολύ καλή λύση. Δυστυχώς μπορεί να μη μάθαμε την τιμή πώλησης, αλλά σίγουρα όπως φαίνεται αξίζει και με το παραπάνω.