Η BMW 3.0 CSL είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο που οι Γερμανοί πάντα το είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αφού γίνεται άμεσα ανάρπαστο. Η BMW παρουσίασε το νέο μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Η νέα BMW 3.0 CSL αποτίει φόρο τιμής στο αντίστοιχο μοντέλο του 1973 που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Η κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου σε μεγάλο βαθμό είναι χειροποίητη, ενώ υπάρχουν και πολλά κομμάτια από ανθρακονήματα.

Μπροστά ξεχωρίζει η γνωστή διπλή μάσκα της γερμανικής φίρμας, μαζί με τα Leaser LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας. Οι νευρώσεις στο καπό δίνουν μια πιο επιθετική μορφή, ενώ πηγαίνοντας προς τα πίσω υπάρχουν τα μαρσπιέ. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι δύο αεροτομές, μια στο τελείωμα της οροφής και μια μεγαλύτερη στο πορτμπαγκάζ. Επιπλέον, υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Παράλληλα το Alpine White Uni χρώμα συνδυάζεται με τις κόκκινες, μπλε και γαλάζιες λωρίδες, ενώ στις πόρτες υπάρχει ο αριθμός 50. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις χρυσαφί ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” μπροστά και 21” πίσω.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα bucket δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, ενώ ο πήχης της πολυτέλειας ανεβαίνει με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Στον επιλογέα ταχυτήτων υπάρχει ο αριθμός 50, ενώ μέσα στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ψηφιακή οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η νέα BMW 3.0 CSL κάτω από καπό κρύβει τον 6κύλινδρο Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 560 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 56 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Παράλληλα υπάρχει και το μπλοκέ διαφορικό Active M Differential, η σπορ ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τα κεραμικά φρένα με τις 6πίστονες δαγκάνες 400 χιλιοστών μπροστά και 380 πίσω.

Η επετειακή BMW 3.0 CSL θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 κομμάτια, τα οποία θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Το κάθε ένα από αυτά θα φέρει ειδική πλακέτα στο ταμπλό με την αρίθμηση του, ενώ χρειάζονται έως 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση τους. Η παραγωγή του νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου. Όσο για την τιμή; Αυτή όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται να αγγίξει τις 750.000€ για κάθε μια από τις 50.