Η DBS Superleggera της Aston Martin είναι ένα αυτοκίνητο που μόνο απαρατήρητο δε μπορεί να περάσει. Οι Βρετανοί αποκάλυψαν την ανοιχτή έκδοση της, με την πλήρη ονομασία να είναι Aston Martin DBS Superleggera Volante. Το βρετανικό Super Car υπόσχεται έντονες συγκινήσεις σε όποιον το οδηγήσει, απολαμβάνοντας ταχύτητα, ασφάλεια και σιγουριά.

Η ανοιχτή έκδοση του μοντέλου σύμφωνα με τους μηχανικούς της Aston Martin είναι η πιο εξελιγμένη από ποτέ. Η υφασμάτινη οροφή διαθέτει 8 μονωτικά στρώματα που κάνουν τη διαφορά. Το άνοιγμα και το κλείσιμο γίνεται σε 14”, ενώ οι δοκιμές για την αντοχή της έγιναν σε πολύ δύσκολες συνθήκες από την έρημο της Νεβάδα έως και τον Αρκτικό Κύκλο. Συνολικά ο μηχανισμός της δοκιμάστηκε περισσότερες από 100.000 αντέχοντας στα πάντα.

Η οροφή έπαιξε το δικό της ρόλο και στο συνολικό βάρος, το οποίο φτάνει τα 1.863 κιλά, κάτι που σημαίνει πως είναι 170 κιλά πιο ελαφριά από την Coupe έκδοση της. Η εμφάνιση της είναι αρκετά επιθετική με τη μεγάλη μάσκα και τις νευρώσεις στο καπό μαζί με τα ανοίγματα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, τα ελαστικά της Pirelli που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την DBS Superleggera Volante και τις κόκκινες δαγκάνες για καλύτερο φρενάρισμα.

Το μηχανικό κομμάτι είναι και το πιο δυνατό σημείο της. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 715 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της ZF.

Η Aston Martin DBS Superleggera Volante είναι ένα αυτοκίνητο που ο καθένας θα ήθελε να το έχει στην κατοχή του, αλλά αυτοί που θα μπορέσουν να το αποκτήσουν θα είναι λίγοι. Οι πρώτες παραδόσεις της DBS Superleggera Volante θα ξεκινήσουν μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Όσο για το κόστος; Στην Αγγλία θα κοστίζει 247.500£, στη Γερμανία 295.000€ και στις Η.Π.Α. 329.100$.