Η ABT γνωρίζει πολύ καλά πώς να βελτιώνει τα αυτοκίνητα και ιδίως αυτά που διαθέτουν κάποιους ίππους παραπάνω. Αυτή τη φορά στα χέρια των μηχανικών της βρέθηκε η Skoda Octavia RS, η οποία βελτιώθηκε και εξοπλίζεται με νέο κιτ ανάρτησης. Έτσι η Octavia RS ABT μηχανικά πλέον αποδίδει 290 ίππους, 45 περισσότερους από την Octavia RS.

Φυσικά, ο κινητήρας δεν είναι άλλος από τον δίλιτρο TSI, ο οποίος όμως διαθέτει την βοηθητική μονάδα ABT Engine Control που αυξάνει την ισχύ. Επιπλέον, εκτός από τους 45 ίππους παραπάνω έχει αυξηθεί και η ροπή, που φτάνει πλέον τα 41,8 κιλά, από 37,7 κιλά που ήταν.

Αλλαγές όμως υπάρχουν και στις ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα, με το μέγεθος να είναι 18” ή 19” ανάλογα την επιλογή του υποψήφιου αγοραστή. Για όσους δεν ικανοποιούνται από αυτό υπάρχουν προαιρετικά και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Τα ελατήρια των αναρτήσεων έχουν χαμηλώσει κατά 25 χιλιοστά μπροστά και κατά 30 πίσω, κάνοντας την εμφάνιση ακόμα πιο ελκυστική.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως η ABT ανακοίνωσε πως δε θα βελτίωση μόνο της Octavia RS με τον βενζινοκινητήρα, αλλά μπορεί να βελτιώσει την RS με τον πετρελαιοκινητήρα που από τους 184 ίππους ανεβαίνει στους 210 και τις πιο απλές Octavia με τους κινητήρες TSI 1,4 και 1,8 λίτρων, αλλά και τον TDI των 2 λίτρων. Όσοι έχετε Skoda Octavia μήπως να κανονίσετε μια βόλτα μέχρι την ABT;