Το Suzuki Swift Sport είναι ένα μοντέλο που κυρίως εξιτάρει τους νέους οδηγούς. Τώρα ήρθε ώρα για κάποιους πολύ τυχερούς να αποκτήσουν την ειδική έκδοση που δημιούργησε η Suzuki. Πρόκειται για το Swift Sport Katana, το οποίο πήρε το όνομα του από το διάσημο σπαθί των Σαμουράι.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αρκετές διαφορές από τα άλλα Swift Sport. Το ιδιαίτερο Premium Silver Metallic χρώμα συνοδεύεται από τη μαύρη λωρίδα στο καπό, τα σκούρα γκρι αυτοκόλλητα στα πλαϊνά και τις κόκκινες λεπτομέρειες στη μάσκα. Για όσους δε θέλουν το χρωματισμό που αναφέραμε υπάρχει και το Super Black Pearl.

Η πίσω αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης μαζί με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ολοκληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές. Προαιρετικά υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου της OZ μεγέθους 18”. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα bucket δερμάτινα καθίσματα, με τις κόκκινες ραφές, αλλά και το τιμόνι με το λογότυπο της Suzuki και του σπαθιού Katana. Επιπλέον, υπάρχει και ειδική πλακέτα με την αρίθμηση του αυτοκινήτου.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα με τον γνωστό Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 23,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ/ώρα. Μια ακόμα διαφορά είναι ότι υπάρχουν και πιο σφικτές αναρτήσεις.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, αφού το Suzuki Swift Sport Katana θα κυκλοφορήσει σε μόλις 30 κομμάτια και αυτά στην Ολλανδία. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίστηκε στα 28.999€ έκαστος. Επίδοξοι Σαμουράι βιαστείτε.