Η Novitec γνωρίζει πολύ καλά πώς να βελτιώνει αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Maserati Levante Trofeo. Το ιταλικό μοντέλο βελτιώθηκε από το γερμανικό οίκο θέλοντας να προκαλέσει οποιοδήποτε SUV βρεθεί στο δρόμο του. Η αρχή έγινε με το εξωτερικό bodykit, το οποίο διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, φουσκωμένα φτερά, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και αεροτομή.

Το πλάτος αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 10 εκατοστά μπροστά και κατά 12 πίσω, ενώ υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, με διατάσεις ελαστικών 295/30 μπροστά και 335/25 πίσω. Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα κατακόκκινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Το κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό συνεχίζει στο ταμπλό και στις πόρτες.

Όμως η μεγαλύτερη βελτίωση έχει γίνει στο μηχανικό κομμάτι. Για όσους δε γνωρίζουν η Maserati Levante Trofeo διαθέτει το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 590 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 74,4 κιλά. Μετά την παρέμβαση της Novitec η μέγιστη ισχύς ανέβηκε στους 624 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή έφτασε τα 83,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 309 χλμ/ώρα.

Εκτός όμως όλων αυτών η Maserati Levante Trofeo διαθέτει την αερανάρτηση, με την απόσταση από το έδαφος να έχει μειωθεί κατά 2,5 εκατοστά. Η βελτιωμένη Maserati Levante Trofeo της Novitec είναι ένα από τα πολύ δυνατά SUV που σίγουρα θέλει ο καθένας από εμάς να έχει στην κατοχή του. Το κακό είναι πως θα το αποκτήσουν ελάχιστοι.