Πριν από περίπου τρεις μήνες η Fiat αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 (Fiat 500e), το οποίο ήταν στην ανοιχτή έκδοση. Τώρα οι Ιταλοί αποκάλυψαν την κλειστή ηλεκτρική έκδοση που δεν είναι άλλη από το κλασσικό 500αράκι. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 3,63 μέτρα, πλάτος 1,69 μέτρα και ύψος 1,48 μέτρα. Η έκδοση ονομάζεται La Prima και αυτό που εντυπωσιάζει είναι το σκούρο μπλε χρώμα.

Η εξωτερική εμφάνιση κρατάει την κλασσική εμφάνιση του 500, με μικρή αλλαγή στα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής θέλει να του δώσει μια άλλη μορφή. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5 και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη μεγέθους 7”. Το τιμόνι των δύο ακτίνων με τα χειριστήρια κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 42 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 118 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία είναι 320 χιλιόμετρα, ενώ για να φορτίσει με wallbox χρειάζεται περίπου 6 ώρες. Σε μια απλή οικιακή πρίζα για μια πλήρη φόρτιση θέλει 14 ώρες, ενώ με τον ταχυφορτιστή απαιτούνται μόλις 35’ για να φτάσει στο 80%.

Τρία είναι τα επίπεδα οδήγησης. Το πρώτο είναι το Normal, το δεύτερο είναι το Range, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί μόνο με το ένα πεντάλ, ενώ το τρίτο είναι το Sherpa, το οποίο ρυθμίζει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου και δίνει μεγαλύτερη αυτονομία όταν η μπαταρία είναι στα τελειώματα, ορίζοντας όμως τη μέγιστη ταχύτητα στα 80 χλμ/ώρα.

Η ασφάλεια για τους Ιταλούς είναι από τα σημαντικά και έτσι εφοδίασαν το ηλεκτρικό Fiat 500, με ενεργό Cruise Control, σύστημα διατήρησης και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα Intelligent Speed Assist με όρια ταχύτητας, σύστημα Urban Blind Spot και σύστημα Attention Assist. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Οι παραγγελίες είναι ήδη ανοιχτές, με την τιμή να υπολογίζεται περίπου στα 35.000€ μαζί με το φορτιστή wallbox.