Όσο περνάει ο καιρός οι εταιρείες αυτοκινήτων γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές στο εξοπλισμό προσφέροντας όλο και περισσότερα για να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό. Η Skoda τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από το κάλο στο καλύτερο δίνοντας όλο και περισσότερα σε αυτούς που θέλουν καινούργιο αυτοκίνητο. Προσπαθώντας να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στα μοντέλα της περιλαμβάνοντας σχεδόν ολόκληρη τη γκάμα της.

Φυσικά, η πιο σημαντική από όλες είναι ότι όλοι οι κινητήρες πλέον θα διαθέτουν τις προδιαγραφές Euro 6d. Επιπλέον, θα έρθει σε όλα τα μοντέλα το νέο τιμόνι δύο ή τριών ακτίνων, ενώ θα υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις περισσότερος εξοπλισμός. Στη Fabia, οι κινητήρες TSI και MPI χωρητικότητας 1 λίτρου με τους 95 και τους 60 ίππους αντίστοιχα, θα διαθέτουν το πρότυπο Euro 6d και το αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων.

Στα Scala και Kamiq πλέον οι κινητήρες τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6d, ενώ στον εξοπλισμό θα υπάρχει το σύστημα Kessy και οι νέες ζάντες αλουμινίου Propus μεγέθους 17”. Στο Karoq οι Τσέχοι αλλάζουν τον κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με το δίλιτρο TDI της οικογένειας EVO, ενώ ο TSI των 1.000 κ.εκ., θα αποδίδει πλέον 110 ίππους. Από πλευράς εξοπλισμού θα προσφέρεται ο τριζωνικός κλιματισμός και τα συστήματα Area View και Trailer Assist.

Οι περισσότερες αλλαγές ίσως να υπάρχουν στο Kodiaq, το οποίο πλέον στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει το Adaptive Cruise Control και το Predictive Cruise Control, όπου μέσα από την κάμερα του αυτοκινήτου και το GPS αξιοποιεί τα δεδομένα και προειδοποιεί για επικείμενους κινδύνους. Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα Kessy, τα σπορ καθίσματα, ο αυτόματος κλιματισμός και το νέο σετ των αεραγωγών. Αλλαγή υπάρχει όμως και στον δίλιτρο κινητήρα όπου ανεβαίνει στους 200 ίππους, ενώ ο TSI των 1.500 κ.εκ., θα διαθέτει ένα νέο μηχανικό κιβώτιο.

Τέλος, στη Superb ο TDI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων από 190 ίππους θα ανέβει στους 200 με την EVO εκδοχή, ενώ ο ισχυρότερος TSI με τους 272 ίππους θα ανέβει στους 280 κάνοντας το ακόμα πιο δυνατό. Φυσικά και οι δύο θα τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6d. Το μόνο αυτοκίνητο που δεν άλλαξε σε κάτι είναι η νέα Octavia, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για αλλαγές. Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις δείχνουν να είναι αρκετά ικανοποιητικές. Το θέμα είναι τι θα επιλέξει ο καθένας ανάλογα τις ανάγκες του.