Πριν λίγο καιρό η γερμανική Porsche μας παρουσίασε τη νέα γενιά της 911 (Porsche 911). Σχεδόν ένα μήνα μετά έρχεται και η αποκάλυψη της 911 Cabriolet. Το ανοιχτό μοντέλο είναι καλοσχεδιασμένο δείχνοντας πως μπορεί να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας του.

Φυσικά, όπως και η κλειστή έκδοση έτσι και η Cabriolet έκδοση θέλει να κρατήσει τον απαράμιλλο χαρακτήρα της. Η σχεδίαση είναι σχεδόν ίδια με την Coupe μορφή της. Μπροστά ξεχωρίζει το καπό με τις νευρώσεις και τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται το φουσκωμένο καπό με τα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” εντυπωσιάζουν συμπληρώνοντας την αλουμινένια κατασκευή.

Για περισσότερη οικονομία οι Γερμανοί προτίμησαν να βάλουν υφασμάτινη οροφή, ή οποία είναι ηλεκτρονικά αναδιπλούμενη. Η νέα οροφή χρειάζεται μόλις 12” για να ανοίξει και να κλείσει, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και εν κινήσει έως 50 χλμ/ώρα. Το πίσω παράθυρο είναι ενσωματωμένο στη μαλακή οροφή, το υδραυλικό σύστημα λειτουργίας είναι καινούργιο, ενώ υπάρχουν και μέρη από μαγνήσιο με την οροφή να διατηρείται όπως πρέπει ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Πρώτα από όλα είναι τα νέα δερμάτινα καθίσματα, αλλά και η οθόνη αφής μεγέθους 10,9”, η οποία διαθέτει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τριάκτινο τιμόνι με όλα τα χειριστήρια είναι αυτό που κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιεί τα πάντα χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Μηχανικά η 911 Carrera S Cabriolet και η 4S Cabriolet θα συνδυάζονται με τον 6κύλινδρο Boxer Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 450 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 54 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 306 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Όπως και στην 911 Coupe έτσι και στην 911 Cabriolet υπάρχει το σύστημα Wet, το οποίο μόλις ανιχνεύσει νερό στο δρόμο αλλάζει τις ρυθμίσεις του αυτοκίνητου και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω ενός ηχητικού σήματος. Εκτός, όμως από αυτό υπάρχει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το σύστημα Night Vision Assist, το Cruise Control καθώς και το Stop and Go.

Η Porsche 911 Cabriolet είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο που έχει τις επιδόσεις αλλά και την ασφάλεια για να είναι σίγουρος ο οδηγός και οι επιβάτες της. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά η 911 Carrera S Cabriolet ξεκινά από τα 134.405€, ενώ η 911 Carrera 4S Cabriolet αρχίζει από τα 142.259€. Στην ελληνική αγορά υπολογίστε κάτι παραπάνω.