Το Mitsubishi Lancer Evolution έχει σταματήσει την παραγωγή του από το 2016 και στο άκουσμα της είδησης όλοι απογοητεύτηκαν, αφού ήταν ένα αυτοκίνητο που είχε γράψει τη δική του ιστορία. Μπορεί να έχουν περάσει δύο γεμάτα χρόνια από τότε, όμως η Dytko Sport αποφάσισε να δώσει και πάλι πνοή στο γνωστό μας Evolution X, όμως με κάποιες σημαντικές αλλαγές. Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε και η βοήθεια της Proto Cars.

Μπορεί η πολωνική εταιρεία να ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ανταλλακτικών για αγωνιστικά αυτοκίνητα, όμως το εν λόγω αυτοκίνητο το μεταμόρφωσε σε ένα Sport Sedan μοντέλο. Το Lancer Edition R έχει δεχθεί τις κατάλληλες αλλαγές. Η μάσκα είναι ίδια με του Eclipse Cross, και το υπόλοιπο αμάξωμα είναι αρκετά φουσκωμένο. Στο πίσω μέρος τα λεπτά φωτιστικά σώματα είναι εντυπωσιακά, ενώ η τεράστια αεροτομή και ο διαχύτης το κάνουν ακόμα πιο δυνατό.

Από το εσωτερικό και τα Μηχανικά δεν αποκαλύφθηκε απολύτως τίποτα από τους μηχανικούς της Dytko Sport, όμως θεωρείται σίγουρο πως θα είναι πιο γρήγορο από Lancer Evolution X Final Edition, το οποίο για την ιστορία διαθέτει τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 303 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,1 κιλά.

Το Lancer Edition R είναι μια εξαιρετική προσπάθεια που δείχνει πως οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας έκαναν μεγάλο λάθος να σταματήσουν από την παραγωγή το Lancer Evolution. Φυσικά, μια επαναφορά του μοντέλου θα ήταν ευχής έργο, αφού οι λάτρεις είναι πολλοί περισσότεροι από όσους πιστεύουμε ότι υπάρχουν.