Η οικογένεια των S της Audi μεγαλώνει συνεχώς. Αυτή τη φορά σειρά παίρνει το νέο SQ2. Πρόκειται για το SUV της γερμανικής φίρμας, το οποίο δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις από το γνωστό Q2. Το νέο μοντέλο υπόσχεται έντονες συγκινήσεις σε όσους βρεθούν μπροστά από τιμόνι του, αφού μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δυσκολία.

Το μήκος του νέου Audi SQ2 φτάνει τα 4,21 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,59 μέτρα. Η μεγάλη μάσκα της Audi με το γνωστό λογότυπο και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας μπορεί να δείχνουν την κλασσική όψη ενός Audi, όμως το λογότυπο SQ2 το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα νέα φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αυτοκίνητο ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή προαιρετικά αυτές των 19”.

Στο εσωτερικό μπορεί να δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα δίνοντας την αίσθηση της πολυτέλειας, όμως το Sport τιμόνι με τα χειριστήρια, τα αλουμινένια πεντάλ και το ψηφιακό ταμπλό, με την οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δίνουν μια εντελώς διαφορετική αίσθηση.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός TFSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Η μέγιστη πίεση αγγίζει τα 1,4 bar, ενώ ο κινητήρας ολόκληρος ζυγίζει μόλις 150 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7τάχυτου διπλόδισκου κιβωτίου S tronic.

Το SQ2 με τη σπορ ανάρτηση S της Audi δίνει μια καλύτερη αίσθηση στα κρατήματα, αφού είναι 20 χιλιοστά πιο χαμηλή από τις άλλες εκδόσεις του Q2. Παρέμβαση έχει γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, με τον οδηγό να έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 5 προφίλ οδήγησης, που είναι τα Auto, Comfort, Dynamic, Efficiency και Individual.

Το νέο SQ2 είναι ένα SUV που διαθέτει πιο αγωνιστικό χαρακτήρα χωρίς όμως να αποκλίνει της πορείας ενός οικογενειακού οχήματος. Σίγουρα οι 300 ίπποι και η τετρακίνηση μπορούν να το κάνουν απόλυτα ισχυρό, χωρίς να φοβάται ο οδηγός σε όποια κατάσταση οδοστρώματος και να βρεθεί. Το SQ2 θέλει να εδραιωθεί στην κατηγορία του για τα καλά. Εσείς τι λέτε; Θα το πετύχει;