Η Jeep με την προηγμένη τεχνολογία AI και την αυτόνομη οδήγηση εκτός δρόμου

Συμπίπτοντας με την Εθνική Ημέρα Αυτόνομων Οχημάτων στις ΗΠΑ, η Jeep μας δίνει σήμερα μια γεύση για την μελλοντική γενιά των συστημάτων οδήγησης εκτός δρόμου. Μια ομάδα υπό τη Neda Cvijetic, Επικεφαλής AI και Αυτόνομης Οδήγησης της Stellantis, δοκίμασε στο Moab της Utah, τα τελευταία πρωτότυπα με τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου που αναπτύσσονται αποκλειστικά για τη μάρκα Jeep.

Εγκατεστημένη σε δύο Jeep Grand Cherokee 4xe, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία κίνησης εκτός δρόμου τόσο για τους επιδέξιους και εκπαιδευμένους off-roaders όσο και για τους πελάτες που δεν είναι μυημένοι στην οδήγηση σε δύσβατα μονοπάτια. Θα βοηθήσει επίσης τους ιδιοκτήτες Jeep σε δύσκολες καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Η Jeep βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου ενώ παράλληλα με την πλήρη γκάμα SUV 4xe που διαθέτει, διευρύνει την ηγετική της θέση στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων εκτός δρόμου.

“Με τον ίδιο τρόπο που η τετρακίνηση 4xe μας οδηγεί σε νέα επίπεδα όσον αφορά την ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου των Jeep, αυτά τα νέα, προηγμένα συστήματα οδήγησης θα βοηθήσουν περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο ζήσουν και να απολαύσουν την περιπέτεια. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία στην οποία βασίζονται, θα έχουν πραγματικές εφαρμογές εντός και εκτός δρόμου σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης”, δήλωσε ο Christian Meunier, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Jeep.

Κατασκευάζοντας οχήματα για περισσότερο από 80 χρόνια και με μια θρυλική κληρονομιά να τη συνοδεύει, η Jeep είναι η αυθεντική μάρκα SUV που τα οχήματά της συνδυάζουν ικανότητα, κατασκευαστική δεξιοτεχνία και ευελιξία στη χρήση. Η Jeep, μέσα από την ευρεία γκάμα οχημάτων που διαθέτει, παρέχει στους ιδιοκτήτες μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς για να χειριστούν οποιοδήποτε ταξίδι ή διαδρομή. Η γκάμα οχημάτων της Jeep αποτελείται αυτή τη στιγμή από τα Avenger, Renegade, Compass, Gladiator, Wrangler και Grand Cherokee, όλα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.