Ανανεώνεται το Opel Corsa

Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο, το Opel Corsa ανανεώνεται φέρνοντας νέες τεχνολογίες, ενώ αποκτά πιο ισχυρή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και νέα ήπια υβριδικά συστήματα. Το γερμανικό Supermini μοντέλο θέλει να παραμείνει ψηλά στην προτίμηση του υποψήφιου αγοραστικού κοινού προσφέροντας ακόμη περισσότερα. Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που είδαμε το νέο μοντέλο να μπαίνει στην 6η γενιά, με τους Γερμανούς να προχωρούν στην ανανέωση του χρησιμοποιώντας τη μάσκα Opel Vizor, όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα.

Έτσι βλέπουμε να ξεχωρίζει αμέσως η μαύρη μάσκα, ενώ υπάρχουν τα νέα φωτιστικά σώματα Intelli-Lux LED Matrix, τα οποία πλέον διαθέτουν 14 στοιχεία από 8 που ήταν στο απερχόμενο μοντέλο. Το λογότυπο της Opel θα είναι μαύρο ή ματ ασημί, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να το κάνουν πιο επιθετικό. Επανασχεδιασμένος είναι ο προφυλακτήρας, ενώ πηγαίνοντας στο πίσω μέρος υπάρχει και εδώ ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Επιπλέον, υπάρχουν οι νέες σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου, ενώ διατίθεται το νέο χρώμα Grafik Gray, το οποίο συνδυάζεται με τη μαύρη οροφή και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργεί αντίθεση.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό υπάρχει το νέο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο αναθεωρημένος επιλογέας ταχυτήτων, ενώ παράλληλα βρίσκουμε και τις νέες ταπετσαρίες για τα καθίσματα. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων, η οποία όμως θα βρίσκεται στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Παράλληλα υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η οποία διαθέτει νέα γραφικά και υποστηρίζει ασύρματα τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Το σύστημα πλοήγησης πλέον μπορεί να αναβαθμίζεται μέσω του over-the-air, ενώ διαθέτει και αναγνώριση φωνής. Παράλληλα υπάρχει και η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης, ενώ υπάρχουν και πολλά νέα συστήματα ασφαλείας, όπως το προσαρμοζόμενο Cruise Control. Τέλος, υπάρχει και ο νέος επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο, ο οποίος είναι ένα κουμπάκι που απλά ο οδηγός επιλέγει πια σχέση θέλει να έχει.

Από μηχανικής πλευράς οι θερμικοί κινητήρες έρχονται να αλλάξουν αυτά που γνωρίζαμε. Πλέον θα υπάρχει ο νέος 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 99 ή τους 134 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα συνδυάζονται με το νέο 6ταχύτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Παράλληλα θα υπάρχει και το Corsa Electric, το οποίο πλέον θα διαθέτει δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα είναι με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 134 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία θα φτάνει τα 357 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Για όσους δεν αρκούνται σε αυτό θα υπάρχει και η νέα έκδοση με το πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 154 ίππους και τη μέγιστη αυτονομία να είναι 406 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, με έναν ταχυφορτιστή  η αυτονομία από το 20% θα πηγαίνει στο 80% σε μόλις 30’.

Το ανανεωμένο Opel Corsa ίσως αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, αφού όπως γνωρίζουμε η γερμανική εταιρεία από το 2028 θα δημιουργεί μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που δείχνει πως το συγκεκριμένο Corsa είναι το τελευταίο που θα διαθέτει θερμικούς κινητήρες. Τέλος, το πότε θα το δούμε στην αγορά και οι τιμές δεν ανακοινώθηκαν, αλλά όπως όλα δείχνουν το ανανεωμένο Corsa αναμένεται να είναι ακριβότερο από το απερχόμενο μοντέλο που κυκλοφορεί. Παρόλα αυτά ας περιμένουμε λίγο καιρό μήπως αλλάξει κάτι.