Η Toyota παρουσίασε τη GR Sport έκδοση του RAV4, το οποίο μετά τα Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR και Hilux γίνεται το 6ο μοντέλο που αποκτά τη συγκεκριμένη έκδοση. Η νέα έκδοση προσφέρεται ουσιαστικά με τη διχρωμία, αφού εκτός του χρώματος υπάρχει το Piano Black χρώμα στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων, στα πλαϊνά, στα προστατευτικά των τροχών, στην πίσω αεροτομή, στην οροφή και στους καθρέπτες.

Η μάσκα είναι λίγο διαφοροποιημένη σε σχέση με το απλό RAV4, διαθέτοντας το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ υπάρχει και το λογότυπο GR Sport, όπως και στο πίσω μέρος. Επιπλέον, υπάρχει η πίσω αεροτομή, η διπλή εξάτμιση και οι νέες σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα bucket καθίσματα από δέρμα και ύφασμα με τις ασημένιες ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το λογότυπο GR, καθώς και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής μεγέθους 10,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά η έκδοση GR Sport του RAV4 τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα, με τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 2.500 κ.εκ. και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 222 ίππους, ενώ συνδυάζεται με το αυτό το κιβώτιο CVT, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AWD-i.

Το RAV4 GR Sport περιλαμβάνει την προσαρμοσμένη ανάρτηση με τα πιο σκληρά ελατήρια της TOYOTA GAZOO Racing. Για τα συστήματα ασφαλείας υπάρχει η νέα γενιά του Toyota Safety Sense 3.0, το οποίο περιλαμβάνει το νέο σύστημα Emergency Steering Assist και το βελτιωμένο σύστημα Pre-Collision System, ενώ υπάρχουν και όλα τα συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο απλό RAV4.

Για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή, αφού το Toyota RAV4 GR Sport αναμένεται να βρεθεί στις αγορές περίπου στο τέλος του έτους. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τιμή του νέου μοντέλου, το οποίο είμαστε σίγουροι πως θα προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές.